Acasă Administrație Consiliul Județean și Primăria Slatina. Contracte semnate în cadrul Programului Operațional Regional

Consiliul Județean și Primăria Slatina. Contracte semnate în cadrul Programului Operațional Regional

220

     La Slatina, pe 18 aprilie 2019, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și Emil Moț, primarul Slatinei, au semnat alături de Marilena Bogheanu, director general al ADR Sud-Vest Oltenia, două contracte cu finanțare europeană în cadrul POR 2014-2020. Un semn că la Olt și în Slatina se atrag resurse financiare europene pentru creșterea calității vieții, pentru confort rutier și siguranță urbană…

Contractul semnat de Consiliul Județean Olt vizează modernizare DJ 642 – Stoenești, de la intersecția cu DN 6, la Giuvărăști, limita cu județul Teleorman. Conform celor prezentate, valoarea totală a proiectului este de 81.957.600, 60 lei, din care suma solicitată este de 75.576.351, 33 lei, adică 16.521.587, 82 euro. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii transfrontaliere regionale/locale (din regiunea Dunării) și a accesului la zonele rurale, prin asigurarea unei infrastructuri de transport regionale și locale (inter-județene) moderne și durabile, precum și a tuturor celorlalte condiții privind dezvoltarea sistematică a economiei și îmbunătățirea calității vieții, în scopul reducerii timpului de deplsare și fluidizării traficului, prin conectarea la rețeaua TEN-T.
Pentru municipiul Slatina, contractul semnat între ADR Sud-Vest Oltenia și primărie este legat de modernizarea-eficientizarea-extinderea sistemului de iluminat public, cât și reabilitarea instalațiilor electrice aferente din municipiul Slatina.
Valorea totală a proiectului este de 22.930.594, 44 lei, din care suma solicitată este de 22.930.594, 44 lei, adică 4.929.190, 55 euro. Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructura sistemului de iluminat public din municipiul Slatina, concomitent cu reducerea emisiilor de CO2 în regiune și nu în ultimul rând îmbunătățirea calității vieții în municipiul Slatina.
Cele două proiecte vizează independent lucrări de intervenție. În cadrul proiectului susținut de Consiliului Județean Olt, lungimea totală a drumului este de 46,119 kilometri, urmărește amenajarea intersecțiilor, a stațiilor de autobuz și parcări la instituțiile publice. Vizează dispozitive de scurgere și evacuare a apelor pluviale.
În cadrul proiectului de la Primăria Slatina, lucrările reprezintă înlocuirea ansamblului de iluminat, consolă și coroană de alimentare, cu aparate de iluminare noi. Astfel, apar stâlpi noi de iluminat, se rezolvă iluminarea zonelor cu risc, cât și introducerea unui sistem de monitorizare inteligent de comandă, care va duce la optimizarea rețelei electrice de alimentare și distribuție.
Pe lângă aceste două proiecte, ajunse la faza de semnare a contrctului, ADR Sud-Vest Oltenia și CJ Olt, respectiv Primăria Slatina, au în derulare alte obiective menite să crească calitatea vieții locuitorilor din întreg județul Olt…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.