Acasă Actualitate „Şcoala altfel”, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”

„Şcoala altfel”, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”

345

Începânde de azi, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” organizează, în această săptămână, o serie de întâlniri cu elevi slătineni, vizite în secţiile bibliotecii sau ateliere creative. Toate acestea în cadrul programului „Şcoala altfel”.
„Scopul activitătilor este acela de a dezvolta creativitatea copiilor și gândirea liberă, precum și de a familiariza copiii cu specificul bibliotecii și cu serviciile oferite de acesta instituție, aflată în slujba comunității, atragerea lor către lectură și studiu, precum și către activitătile recreative cum sunt cele din cadrul Școlii Altfel.
Din programul activităților fac parte: ateliere de creatie, vizionari de filme, vizite in sectiile Bibliotecii Judetene si familiarizarea copiilor cu imprumutul de carte si cu lectura traditionala, avand in vedere ca mediul online a capatat din ce in ce mai mult teren, in ultimul timp. Zeci de copii de toate varstele de la mai multe unități de învățământ din Slatina (Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, Liceul cu Program Sportiv, , Liceul Tehnologic Metalurgic, Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu”, Școala Gimnazială «Constantin Brâncoveanu», Școala Gimnazială «Nicolae Iorga») sunt așteptați săptămâna aceasta la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”. Si săptămâna trecută, bibliotecarele din cadrul instituției au avut activitati cu copiii de la diferite unități de învățământ din Slatina în cadrul cărora aceștia au aflat de la specialiști ce înseamnă fenomenul de bullying în școli, cum putem evita să cădem victime acestuia și cum poate fi el stopat.”, se arată în comunicatul instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.