Acasă Cultură Liga Scriitorilor – Filiala Olt are conducere nouă

Liga Scriitorilor – Filiala Olt are conducere nouă

281

Joi, 28 martie, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, din Slatina, au avut loc alegeri în cadrul filialei Olt a Ligii Scriitorilor din România.

„S-a procedat la votarea noii conduceri, votul fiind egal, direct și secret. Pentru funcția de Președinte al L.S.R.-Fil Olt a fost ales cu voturi zdrobitoare domnul profesor teolog, poet Paulian Buicescu, care este și membru în Asociația Culturală «Anton Pann», membru la Uniunea Scriitorilor Europeni , membru fondator al Revistei «Mirajul Oltului», membru la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, autor la cinci cărți de literatură creștină.
Pentru funcția de Vicepreședinte al L.S.R. Fil Olt a fost ales medicul veterinar , poetul Grigore Călin, autor la șapte cărți de poezie, obținând în anul 2018 Premiul întâi «George Zamfir» și «Dropia de aur» la Concursul Național de Poezie, organizat la Călărași pentru poezii din cartea «Aspirant la nemurire». De asemenea tot în anul 2018 a obținut două Premii la Concursul Internațional de Poezie ,organizat la Horezu și Onești, pentru poezii din cartea «Din inimă pentru Centenar».Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România .
Paulian Buicescu și Grigore Călin au fost organizatorii de la «GALA SCRIITORILOR» din 21 martie 2019 de la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina., eveniment dedicat Zilei Internaționale a Poeziei.
Pentru funcția de Secretar a fost ales domnul inginer, scriitorul Șefan Melinte, iar Trezorier profesor ,scriitor Tănțica Dobrița. Noua conducere a stabilit ca sediul actual al L.S.R., să nu mai fie la o adresă de bloc și se va muta într-o instituție publică. Vom urmări realizarea unor Parteneriate, atăt cu Direcția Județeană Pentru Cultură și Artă Olt, căt și cu alte Iunstituții de Cultură, precum avem deja cu Biblioteca Județeană «Ion Minulescu», Liceul Tehnologic Izvoarele și Școala Gimnazială Valea Mare.
Ca o noutate demnă de luat în seamă este faptul că noua conducere și-a propus ca începând cu anul viitor cotizația să fie zero pentru Fil Olt, urmând ca membri L.S.R. să plătească numai contribuția către L.S.R. Cluj, care este forul național de conducere . Pe lângă L.S.R.-Fil. Olt funcțonează Cenaclul Literar și de Jurnalism «Dumitru Caracostea» , care își ține ședințele de lucru la Biblioteca Județeană în ultima zi de joi a fiecărei luni, la ora 16,odată cu ședința lunară a Fil. Olt a L.S.R.
Invităm pe toți scriitorii din judeţul Olt care nu sunt afiliați la alte organizații scriitoricești să se înscrie la Fil. Olt a L.S.R.
L.S.R. este Asociație apolitică, singura politică a noastră este să fim în slujba cititorilor «Întotdeauna pentru cultură sub puterea lui Dumnezeu»”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.