Acasă Interviu «PMP are cea mai bună listă de candidaţi la europarlamentare, o listă...

«PMP are cea mai bună listă de candidaţi la europarlamentare, o listă în care cred foarte mult»

312

Interviu cu VANINA BADEA, preşedintele PMP Olt

– Sunteţi preşedintele PMP Olt. Ce-şi propune partidul la alegerile europarlamentare, la nivel judeţean?
– Ne pregătim să luăm startul în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, iar convingerea noastră este că, în judeţul Olt, PMP Olt va reuşi să confirme printr-un scor care îi va surprinde pe foarte mulţi. Îmi doresc că PMP să joace un rol cât mai important şi vizibil la aceste alegeri.

– PMP, alternativă la PSD. Cum ar putea schimba dreapta politică România condusă până acum de stânga?
– PMP a demonstrat în mai multe rânduri că poate fi o alternativă la politicile duse de actuala coaliţie de guvernare. Să nu uităm că PMP a fost singurul partid din opoziţie care a dezvoltat şi a lansat ideea că singură alternativă credibilă la PSD este formarea unui pol politic anti-PSD. Domnul preşedinte Tomac a încercat să explice liderilor PNL, în urmă cu câteva luni, că singură soluţie este formarea unui pol de dreapta, care să lupte cu PSD-ul. Din păcate, această alianţa nu s-a realizat înainte de acest scrutin, fiecare partid de dreapta alegând să aibă proprii candidaţi. O posibilă alianţă
s-ar prefigura după aceste alegeri, iar PMP va fi o voce importantă în cadrul acestei construcţii.

– Peste puţin timp vor fi alegeri europarlamentare. Care va fi mesajul PMP pentru a-i convinge pe olteni să iasă din casă şi să voteze partidul dumneavoastră?
– Oltenii trebuie să vadă în politica PMP un exemplu, care are la bază politicile consacrate europene, că prin votul pe care îl dau PMP-ului girează oameni politici, care, prin valoarea lor, vor fi o voce a intereselor României în cadrul Uniunii Europene.

– Care sunt candidaţii de pe lista de europarlamentare a PMP şi ce trebuie să ştim despre ei?
– PMP are cea mai bună listă de candidaţi la europarlamentare, o listă în care cred foarte mult. Avem oameni de carieră, oameni care ştiu să fie lideri şi au performat mereu în ariile lor de activitate. Primele 10 locuri sunt ocupate de: Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP, Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP, Ioana Constantin – consultant management şi comunicare, secretar general adjunct al PMP, Marius Paşcan – lector universitar, deputat, preşedinte executiv al PMP, Simona Vlădica – lector universitar, preşedinte PMP Călăraşi, Robert Turcescu – deputat PMP, Teodora Desagă – consilier parlamentar, consilier local oraş Bragadiru, Petru Movilă – deputat, vicepreşedinte PMP, Cătălina Bozianu – deputat, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP şi Cătălin Bulf – antreprenor, consilier judeţean, preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional.

– Sloganul PMP, pentru europarlamentare: „Uniţi în Europa”. Cât de uniţi mai sunt românii şi cât de uniţi am fi cu restul Europei?
– Sloganul PMP se referă la românii uniţi în Europa, dar şi la o Europa unită. Uniunea Europeană nu trebuie să aibă abordări centrifuge, de tip buget separat, zona euro, ţări care fac alianţe separat împotriva altora, vezi Italia şi Polonia, de aceea sloganul nostru are un obiectiv major: „românii uniţi în Europa”, dar şi „o Europă unită şi puternică”. Şi nu în ultimul rând să avem în vedere unirea României cu Republica Moldova.

– Traian Băsescu, un lider de necontestat. Şi adversarii săi recunosc capacităţile sale.. Poate influenţa, în bine, implicarea sa în această campanie? Sau în rău?
– Preşedintele Traian Băsescu deschide lista de candidaţi a PMP, dânsul este cel mai potrivit pentru a activa în viaţa politică europeană, are profilul potrivit pentru a reprezenta România la Bruxelles. Liderul PMP, Traian Băsescu, prin expertiza sa politică şi prin capacităţile sale, este, cu siguranţă, cel mai potrivit om politic pentru a reprezenta România, dar şi care are forţa de a fi locomotiva PMP.

– A fi european, astăzi, este o obligaţie sau o alternativă?
– Astăzi, a fi european este obligatoriu! Vă mărturisesc că noi suntem europeni, nu trebuie decât să demonstrăm că împărtăşim valorile europene. O primă valoare europeană este pacea, ea a stat şi la baza formării Uniunii Europene, din nevoia de a nu mai avea niciodată un război mondial, urmată de alte valori cum ar fi prosperitatea, solidaritatea libertatea, valori pentru care, dacă te consideri european, trebuie să lupţi. Şi atunci întreb: cine nu ar fi de acord cu aceste valori şi nu s-ar lupta pentru ele?

– Se vorbeşte despre o miză aparte a acestor alegeri europarlamentare. Care ar fi, pentru PMP, principala misiune a viitorilor europarlamentari?
– Rolul parlamentarilor români în Parlamentul European va fi unul major, în special, prin vocea preşedintelui Traian Băsescu, ce cunoaşte foarte bine problemele Uniunii Europene. Să contribuie la relansarea Uniunii Europene şi, implicit, la relansarea garanţiilor de prosperitate viitoare pentru România, pentru că o Europă destrămată, fără obiective, fără ţări bine integrate în Uniunea Europeană, nu va face decât să aducă uşor-uşor o Europă tot mai îndatorată pentru a putea plăti prestaţiile sociale şi, implicit, o Europă tot mai săracă, o Europă care devine piaţă pentru marile puteri, super-puteri economice, Statele Unite , China , India, cum deja este o piaţă pentru energia din Federaţia Rusă. Europarlamentarii PMP vor ridica problema inechităţii în alocaţia de subvenţii pentru agricultură şi vor cere o uniformizare a subvenţiei pentru agricultură, pentru că tot discutăm de concurenţă loială în Europa, cum să concureze agricultorul român, cu 196 de euro/h cu agricultorul din Franţa cu 400 euro/h? De asemenea, ar putea să prelungească un proiect care aparţine României şi Austriei, strategia Dunării. Să putem circula pe apă, de la Constanţa până la Rotterdam. Nu în ultimul rând, europarlamentarii PMP vor fi şi o voce a fraţilor noştri de peste Prut şi se vor bate pentru ca unirea să fie posibilă.

– Avem un Brexit. În România au apărut mesageri de stânga ai unui Roexit. Cum comentaţi atitudinea ostilă a unor politicieni şi formatori media, faţă de Uniunea Europeană?
– Acest tip de mesaje nu face bine României. Tendinţa de a îndrepta aceste mesaje spre un populism, fie el românesc sau european, trebuie oprit prin implicarea şi prin transmiterea unor mesaje responsabile şi proeuropene. Acestea sunt temele acestei campanii electorale, iar liderii PMP se vor detaşa de acest tip de populism, care s-a transformat într-o sursă de inspiraţie pentru politicienii demagogi. Astăzi, România şi UE sunt expuse acestor mesaje şi acestor politicieni, iar la noi riscul este foarte mare pentru că vine din interiorul unei clase politice târâte şi vulnerabile, care, de aproape patru ani, nu face altceva decât să ne marginalizeze în Europa şi să fie preocupată de o agendă proprie: justiţia!

– Aveţi în faţa dumneavoastră un ipotetic votant de dreapta indecis. Convingeţi-l să voteze PMP şi nu USR sau PNL!
– PMP are liderii cei mai buni, care, prin profilul lor politic, pot deveni o voce în Parlamentul European, ei propunându-şi rezolvarea unor probleme care vizează relansarea şi prosperitatea României, dar sunt preocupaţi şi de problemele care macină din interior Uniunea Europeană.

– Faceţi parte din administraţia oraşului Balş. Dumneavoastră găsiţi o soluţie pentru decongestionarea traficului rutier exasperant din zonă?
– Soluţia a fost găsită, până la realizarea drumului expres Craiova-Piteşti, bălşenii şi toţi cei ce vor tranzita oraşul se vor bucura de amplasarea semafoarelor inteligente pe raza oraşului Balş.

– Mulţi stau pe margine şi critică, obiectivi chiar, activitatea politicienilor. Dumneavoastră de ce aţi ales să vă implicaţi în proiectul Partidul Mişcarea Populară, la Olt?
– La începutul carierei politice am ales PDL, care a fost partidul ce a dat de două ori preşedintele ţării, Traian Băsescu, un om implicat în viaţa comunităţii şi cea politică. Am ales să urmez liderul, care este cel mai calificat lider, atât pe plan intern, cât şi extern. Sunt un om de dreapta, cu puternice convingeri politice, cu valori care m-au ghidat mereu în cariera mea politică. Mă regăsesc în valorile PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.