Acasă Politic Călin Popescu Tăriceanu, la Slatina

Călin Popescu Tăriceanu, la Slatina

456

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu, alături de Andrei Gerea, Daniel Barbu, Toma Petcu, Daniel Chiţoiu şi alţi membri importanţi ai formaţiunii politice, au fost la Slatina, pentru a prezenta lista de candidaţi la europarlamentarele din 26 mai a.c.. Aceştia, însoţiţi de preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă şi de biroul politic local, au mers pe străzile Slatinei, pentru a vorbi cu slătinenii şi a le prezenta oferta electorală. După acest moment, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului Slatina, a avut loc o întâlnire cu simpatizanţii ALDE.

Referendumul, mărul discordiei
După întâlnirea cu simpatizanţii, liderii ALDE au susţinut o conferinţă de presă la sediul ALDE Olt de lângă Prefectura Olt. Preşedintele Tăriceanu a trecut în revistă numele de pe lista de la europarlamentare, prezentând calităţile candidaţilor pentru Parlamentul European. De asemenea, s-a discutat şi despre drumul expres Piteşti-Slatina Craiova, care întâmpină probleme la tronsoanele 3 şi 4, cele care trec prin judeţul Olt.
Dar subiectul care a încins spiritele a fost cel legat de referendum şi în special de întrebarea de la plebiscitul ce are ca temă justiţia. Tăriceanu a răspuns categoric că nu va merge la acest referendum şi că îşi doreşte o altă întrebare.
„N-avem o problemă cu referendumul noi, ca partid, dar am mai spus-o şi o spun şi astăzi: nu e normal ca o temă politică care ar trebui să fie de interes, care ar trebui să devină de interes, alegerile pentru Parlamentul European, în care vreau să-i convingem pe români să se preocupe, să fie mai atenţi la dezbateri, să vină la vot, să fie perturbată de un alt subiect care este fără nicio legătură cu Parlamentul European, cu alegerile europene, este o temă pe care vrea să o folosească preşedintele în avantajul propriu, ca să fure startul în cursa electorală din toamnă şi de aceea vine cu acest referendum. Dacă la referendum punem o întrebare de genul: «Sunteţi de acord ca cei care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi derapaje grave în justiţie să fie supuşi rigorilor legii?», ce răspuns pot să dea oamenii? Sigur că o să spună probabil „DA“, pentru că discutăm de o temă pe justiţie. Eu o astfel de întrebare aş pune, pentru că până la urmă văd că unii din justiţie vor să se înconjoare de o imunitate, să nu aibă niciun fel de răspundere, adică până la urmă ce contează că unii oameni şi-au distrus viaţa, unora li s-au distrus carierele, altora li s-au distrus familiile, alţii au stat închişi luni de zile.”, a spus Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.