Acasă Administrație Parcul de la fosta unitate militară dă identitate Slatinei

Parcul de la fosta unitate militară dă identitate Slatinei

911

Un oraş modern, cum este Slatina, trece prin schimbări, se transformă şi se adaptează necesităţilor actuale ale locuitorilor, astfel încât să aibă un nivel ridicat de accesibilitate şi un aspect urban plăcut. În toată această transformare, Primăria Municipiului Slatina are un aport substanţial. Slătinenii au nevoie de o urbe sănătoasă, frumoasă, în ton cu un mediu curat, iar imaginea unui oraş curat şi frumos, iubit de locuitorii săi, ajută la formarea eticii ecologice a rezidenţilor. În acest proces local joacă un rol important municipalitatea, care dezvoltă un proiect necesar pentru timpul liber al cetăţenilor oraşului.
Totul a început de la o promisiune, în anul 2016, pe care primarul Emil Moţ a făcută slătinenilor. După o perioadă de analiză, studii asupra terenului fostei unităţi militare, la sfârşitul anului 2018, marele anunţ a fost făcut de primar:
„Parcul de la Unitatea Militară este un proiect asumat de mine în campania electorală. După doi ani de zile după promisiunile făcute în campania electorală, am ajuns în stadiul în care avem un câștigător, iar într-o săptămână și jumătate o să dăm ordinul de începere a lucrărilor la parcul de la unitatea militară”.
Primarul anunţase că s-a găsit firma care va executa lucrările de construire a noului parc. Lucrările sunt avansate: s-a construit o noua stradă între străzile Artileriei şi Tunari, s-au plantat pomi şi s-a făcut un foişor. Tot ce mai rămâne acum de făcut este ca acest nou parc să primească un nume. De restul s-a ocupat Primăria Slatinei.

Cel mai nou parc al Slatinei, gata la vară
La fosta unitate militară, lucrările de construire a noului parc sunt realizate de o firmă locală de construcţii, iar proiectul decurge conform aşteptărilor. În prezent, se lucrează la alei, la pista de tartan și la căsuța din mijlocul parcului la noul loc de promenadă al urbei de lângă râul Olt.
„Din discuțiile cu constructorul sperăm că undeva în lunile iunie-iulie acest parc de la fosta unitate militară să fie gata. Ne permite timpul, am putut să lucrăm și am terminat cam 70% din lucrare. Avem un teren multifuncțional pe care trebuie să punem tartanul, avem două părculețe pentru copii de aproximativ 200 de metri pătrați fiecare”, spune primarul Moţ.
Deşi durata contractului este de 26 de luni, lucrările sunt avansate, iar municipalitatea, prin vocea primarului, asigură slătinenii că din vara acestui an vor avea un parc nou şi modern.
Parcul beneficiază de o suprafața totală de 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde, alei betonate, piste pentru alergare și două locuri de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional de 500 de metri pătrați, cu iluminare nocturnă, un foişor şi mulţi arbori.
Suprafaţa totală este de 35,800 metri pătraţi şi totalul lucrărilor este alcătuit din: spaţiu verde, 23.000 metri pătraţi, alei betonate, pistă pentru alergare de tartan, două locuri de joacă noi, un teren de sport multifuncţional în suprafaţă de 500 metri pătraţi, cu iluminat nocturn şi o gradenă destul de mare. Arborii plantaţi sunt stejari, platani, tei şi foarte multe flori. Un lucru foarte important este că va avea supraveghere video pentru fiecare colţişor. Va fi şi o parcare de 2.400 metri pătraţi, aproximativ 200 de locuri de parcare. Pe lângă toate acestea vom amenaja şi o stradă cu două benzi, care va străpunge din Artileriei şi până pe strada Tunari”, spune edilul-şef.

Spaţii verzi generoase
Pe terenul fostei unităţi militare este în desfăşurare cel mai mare șantier dedicat unui proiect privind recreerea, o investiţie în timpul liber al slătinenilor şi nu numai. Valoarea totală a proiectului este de 14.743.839 lei. Noul parc va dispune de spaţii verzi generoase, dar şi de foarte multe spaţii de agrement, unele dintre ele vor fi construite în perioada imediat următoare de către echipa de constructori.
Umbra va asigura, pe vreme însorită, un plus de confort pentru cei care se vor destinde. Municipalitatea au achiziţionat arbori mai mari, care vor asigura chiar din acest an umbra necesară oamenilor care se vor relaxa în cel mai mare parc din latura de vest a municipiului Slatina.
Acest oraş merita un parc în zona apropiată gării. Din această vară îl va avea. Cetăţenii vor avea o nouă oază de linişte şi destinere. De asemenea, parcul va dispune şi de zone de agrement şi sport. Parcul a fost gândit în aşa fel încât fiecare cetăţean să se identifice cu noul loc de recreere. Astfel, zona de lângă Gara Slatina va avea identitate. Slatina, prin acest parc va avea o nouă identitate modernă
Iar proiectele Primăriei Slatina nu se opresc aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.