Acasă Politic Vinerea liberală de la Slatina…

Vinerea liberală de la Slatina…

181

        Pe 8 martie 2019, la orele prânzului, liberalii Liviu Voiculescu – președinte al PNL Olt, și prim-vicepreședinții Daniel Tudor și Marian Vasile au susținut o conferință de presă la sediul organizației județene… Cei trei au abordat un punct de vedere comun, dezvoltat separat, pe seama impasului în care se află Legea Bugetului de Stat pe anul 2019.

Liviu Voiculescu: „Bugetul se bazează pe o creștere economică optimistă, de 5,5%”
Referitor la tema centrală a conferinței de presă a liberalilor olteni, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu a spus că retrimiterea bugetului în Parlamentul României de către președintele Klaus Iohannis este o măsură care a trebuit luată pentru a-i conștientiza pe cei din coaliția PSD-ALDE că bugetul așa cum este propus, nu are sustenabilitate. Multe lucruri din interiorul lui nu sunt clare, lipsește finanțarea pentru cele trei spitale regionale, nu sunt sume prevăzute pentru autostrăzi. În alt context, tot Voiculescu mai spune că anularea licitației pentru Tronsoanele 3 și 4 din Drumul Expres Pitești-Craiova este o dovadă a incompetenței celor de la putere.
Tot cu această ocazie, președintele PNL Olt a reamintit evenimentul de acum câteva zile, consemnat atunci de Ziarul de Olt, prin care Organizația ALDE Piatra-Olt a trecut la PNL.
Marian Vasile: „Promisiuni repetate, la fiecare rând de alegeri”
Prim-vicepreședintele PNL Olt, Marian Vasile, a spus că PSD-ul vine cu aceleași promisiuni de câțiva ani încoace. Cele care au fost folosite în 2012, au fost reinvetate în 2016, pentru a fi folosite, din nou, la alegerile din 2019 și 2020.
Acesta mai crede că oamenii trebuie să gândească și să separe promisiunile mincinoase de cele care sunt fundament al unor proiecte ce pot fi puse în practică. De asemeni, pe aceeași notă, Vasile precizează că întârzierea în prezentarea bugetului este o dovadă a lipsei de fonduri, dar și de responsdabilitate din partea puterii PSD-ALDE.
Daniel Tudor: „Avem un buget care nu este sustenabil”
Prim-vicepreședintele PNL Olt, Daniel Tudor, a arătat că bugetul, așa cum a fost el prezentat până acum de Partidul Social Democrat, nu este sustenabil. În opinia sa, nu este prea greu să înșiri niște sume pe hârtie, dar care, de fapt, nu se vor regăsi în realitate.
Acesta a reiterat faptul că bugetul anului 2019 este unul bazat pe consum, destinat satisfacerii clientelei din zona actualei puteri, fără a ține seama că interesele românilor nu sunt, decât într-o mică parte, aceleași pe care le au cei care sunt astăzi la putere.

Final cu o chitară…
La finalul conferinței de presă, într-o atmosferă dominată de trandafiri galbeni, prim-vicepreșeintele PNL Olt, Marian Vasile, a oferit un micro-recital, la chitară, început cu piesa: „Scumpă doamnă”. Nici nu se putea altfel, astăzi, 8 martie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.