Acasă Politic Bugetul de stat, desființat de liberalii olteni

Bugetul de stat, desființat de liberalii olteni

172
          Vineri, 22 februarie 2019, la sediul central al Partidului Național Liberal – Filiala Olt, a avut loc o conferință de ppresă susținută de președintele Organizației, primarul de la Cungrea, Liviu Voiculescu, și prim-vicepreședinții Marian Vasile – primar la Studina, și Daniel Tudor – viceprimar la Scornicești.
Cei trei lideri au atacat Legea Bugetului de Stat pe 2019, așa cum a fost susținută în Parlamentul României de majoritatea PSD-ALDE. Argumentele invocate sunt obiecții directe asupra modului cum din bugetul de stat se cuvin sumele necesare pentru buna funcționare a României în anul 2019.
Liviu Voiculescu: „PNL susține demersul președintelui Iohannis!”
În expunerea sa, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a dezvoltat argumentele prin care avem, în opinia sa, un buget nerealist. Astfel, prin poziția sa, susține demersul președintelui Iohannis, făcut public în cursul aceleiași zile, cu câteva ore mai devreme, prin care nu a fost validat bugetul.
În consecință, administrațiile locale mari pierd peste un miliard de lei, iar sumele alocate nu corespund interesului național. Amendamentele propuse de PNL au vizat repartiția impozitului pe venit, între autoritatea locală, consiliul județean, cât și pentru echilibrarea bugetului, o creștere a cotei din redevențele de suprafață și a redevențelor din petrol și bogății ale subsolului, către autoritățile locale. În aceeași categorie, amendamente liberale, se află și fonduri pentru spitalele regionale și pentru medicina de familie.
Voiculescu a ținut să felicite public pe colegul său, deputatul Robert Sighiartău, pentru amendamentul propus și trecut, privind creșterea alocațiilor pentru copii, considerat o victorie de etapă a opoziției, din actuala legislatură parlamentară. Mai mult, Liviu Voiculescu spune că PNL nu susține pensiile speciale, dar aici trebuie găsită o formulă prin care să se intervină numai asupra pensiilor speciale de tip speculativ.
Marian Vasile: „Suntem la sfârșit de februarie și nu avem buget. Nu este bine!”
În calitatea sa de prim-vicepreședinte al PNL Olt, Marian Vasile a considerat pe seama bugetului anului 2019 întârzierea mare care va duce la un blocaj în administrația locală, dar și în domeniul construcțiilor, acolo unde antreprenorii ce execută lucrări publice se văd nevoiți să aștepte prea mult decontarea serviciilor prestate. În opinia sa, așa cum există probleme trebuie să existe și soluții, iar dacă acestea vor fi căutate împreună, se va trece repede peste acest blocaj care duce România spre a treia lună din anul în curs, când se înregistrează blocaj și întârziere în același timp, pe seama bugetului de stat.
Daniel Tudor: „Acest buget va suferi repede modificări!”
În opinia viceprimarului de la Scornicești, prim-vicepreședinte al PNL Olt, Daniel Tudor, acest buget va suferi repede modificări pentru că nu sunt resurse financiare necesare să acopere prognoza până la sfărșitul anului.
Acesta a ridicat în atenția problema asistaților sociali, ale căror costuri de susținere, puse acum în seama comunităților locale, vor putea fi acoperite cu greutate și chiar cu întârzieri. Ori o persoană aflată într-o nevoie de acest gen, nu-și permite să aibă o astfel de situație.
Alternativa văzută de Daniel Tudor pentru administrațiile locale este concentrarea eforturilor pentru atragerea de fonduri europene, sume care permit angajarea de credite necesare investițiilor în dezvoltarea infrastructurii comunitare. Exemplele sale de dată recentă de la Scornicești sunt reabilitări termice la blocuri, cât și renovarea totală a unei grădinițe și a unei școli generale din Scornicești.
Agenda PNL Olt pentru alegerile europarlamentare
Liviu Voiculescu a precizat faptul că Filiala Olt a PNL are un target de 31 de mii de semnături de strâns pentru susținerea listei de candidați pe care liberalii o pregătesc pentru alegerile europarlamentare, dar ținta asumată voluntar este de 40 de mii de semnături (!)
Tot pe seama alegerilor europarlamentare, Daniel Tudor se arată încrezător în scorul pe care îl va obține PNL Olt, așa cum,pe aceeași poziție de încredere în capacitatea electoratului oltean de a vota dreapta liberală se află și Marian Vasile…
Dr. Alexandru Popistaș revine în echipa liberală
Unul dintre liderii organizației de tineret de altă dată, a Partidului Național Liberal Olt, Alexandru Bogdan Popistaș, plecat puțin pe la alții, pentru a se convinge că tot mai bine este acasă, și-a reînnoit adeziunea la PNL, în prezența președintelui filialei, Liviu Voiculescu.
Alexandru Popistaș, pentru cine îl cunoaște mai puțin, este un om care crede în valori și principii, în idei cărora trebuie să le vină timpul, dar uneori puțin naiv, în raport cu muzele efemere ale oportunismului politic de pe plan local. Întors acolo unde i-a fost întotdeauna locul, Alexandru Popistaș reprezintă un plus de valoare adăugată unei echipe capabile să fie surpriza plăcută a următoarelor rânduri de alegeri.
Astfel, liberalii olteni cred că va veni o vreme când programul celor cu putere de cuvânt în organizație va coincide pentru tot ceea ce înseamnă echipa de la Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.