Acasă Actualitate Transport ilegal de lemn, taxat de poliţişti

Transport ilegal de lemn, taxat de poliţişti

139

În noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., pe raza comunei Pleşoiu, polițiștii olteni au confiscat material lemnos, în valoare aproximativ 13.230 de lei. De asemenea, aceştia au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic.
„Aceştia au depistat în trafic, pe raza comunei Pleşoiu, două autoutilitare încărcate cu cherestea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos era transportat de către două societăţi comerciale cu sediile în judeţele Sibiu și Bistrița-Năsăud, fără a corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizele de însoțire prezentate de către conducătorii auto.
În urma inventarierii, a rezultat faptul că cele două societăţi transportau 10,49 m3, respectiv 8,4 m3 cherestea.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele două societăţi comerciale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.
Totodată, cei 18,89 m3 de material lemnos, în valoare de 13.230 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic.”, conform comunicatului de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.