Acasă Actualitate Fermierii din Coteana, protest la sediul PNL Olt

Fermierii din Coteana, protest la sediul PNL Olt

228

15 fermieri din comuna Coteana au intrat în sediul PNL Olt, de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din Slatina, pentru a stat de vorbă cu un reprezentant al formaţiunii politice, care să le explice de ce consilierii locali PNL, din cadrul Consiliului Local Coteana, nu vor să voteze un proiect de hotărâre prin care aceştia primesc o parte din terenul izlazului comunal, pentru a-l îngriji şi a-şi duce vitele să pască. Au discutat cu un reprezentant al PNL Olt, care i-a asigurat că va exista o discuţie în cadrul partidului, însă nu le poate impune consilierilor cum să voteze.

Fermierii mai au timp până la 1 martie a.c., pentru a depune documentaţia în vederea atragerii de fonduri europene, pentru creşterea animalelor. Aceştia acuză faptul că liberalii din consiliul local nu s-au prezentat la cea mai recentă şedinţă, acolo unde s-a discutat tema în cauză.

Discuţii aprinse în PNL
Punctul de vedere al consilierilor locali PNL din Coteana este că fermierii trebuie să se organizeze în cadrul unei asociaţii de fermieri, pentru a putea beneficia de terenul solicitat, în speţă izlazul comunal.
În sediul PNL Olt, fermierii au fost întâmpinaţi de secretarul general al organizaţiei judeţene, Ana Maria Ciauşu, care i-a sfătuit pe fermieri să aibă o dezbatere locală cu consilierii PNL din Coteana, pentru a ajunge la un consens. Aceasta a mai spus că partidul nu le poate impune consilierilor liberali cum să voteze, pentru că acest lucru nu este moral şi nu face parte din doctrina liberală.

„La început au votat că sunt de acord cu votarea izlazului şi acum nu mai sunt, invocând diferite motive. Noi, cei care ne-am strâns astăzi aici, deţinem aproximativ 95% din animalele din comuna Coteana. Nu avem asociaţie şi nici nu ne interesează, pentru că toate comunele vecine nouă, unde s-a concesionat izlazul, demersul s-a făcut pe persoană fizică.”, a spus unul dintre fermieri.
Un alt fermier a venit în completare şi a spus că se pierd, anual, aproximativ 50.000 lei din cauza deciziei de a nu concesiona izlazul, deşi s-a făcut amenajarea pastorală, aşa cum cer fermierii. Oamenii sunt pregătiţi să întreţină zona alocată fiecăruia, pentru a-şi lăsa vitele la păscut.

Fermierii au promis că data viitoare vor veni şi cu câteva animale în faţa sediului PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.