Acasă Actualitate Poliţia în acţiune!

Poliţia în acţiune!

143

Poliţiştii olteni, după ce au acţionat în Slatina şi Balş, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite în domeniul producerii și comercializării cărnii și produselor din carne, au depistat, la şase societăţi comerciale, o serie de nereguli. În urma acţiunii, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt, au confiscat aproape 380 de kg de carne şi au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei.

„Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat, la șase societăți comerciale, aproximativ 380 de kg de carne diverse sortimente, care urma să fie comercializată și care nu respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.
Din această cantitate, aproximativ 185 kg de carne erau achiziționate din afara țării, fără ca agentul economic respectiv să poată prezenta o declarație de conformitate pentru carnea achiziționată în vederea comercializării.
Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare de 22.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
Toodată, cantitatea de aproximativ 380 kg de carne a fost confiscată și predată unei unități specializate, în vederea neutralizării.”, conform comunciatului de presă al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.