Acasă Actualitate Bilanţ la Garda de Mediu Olt

Bilanţ la Garda de Mediu Olt

236

Vineri, 1 februarie a.c., a avut loc, la sediul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Olt, conferinţa de presă, care a avut ca temă principală bilanţul pe anul 2018, evaluare prezentată de către şeful instituţiei, comisarul-şef Gheorghe Neacșa.

Acesta a prezentat principalele cifre ale raportului de activitate. Astfel, în anul 2018, comosarii au efectuat peste 900 inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului – 287 fiind planificate şi 632 neplanificate. În urma inspecţiilor, comisarii Gărzii de Mediu Olt au aplicat 27 de amenzi în valoare totală de 500.000 de lei și au mai aplicat şi patru avertismente.
De asemenea, Gheorghe Neacşa a spus că au fost înaintate două propuneri de suspendare a activităţii pentru doi operatori economici (SC Waste Management SRL și SC VESPA INVESTMENTS & CONSULTING SRL).
Comisarul-şef a mai spus că fostul depozitul de deșeuri industriale al SMR Balș (aparţinând firmei VESPA), care funţiona neconform, va trebui închis pentru că nu respectă directivele europene în domeniu.
Pentru cele 20 de topitorii din judeţ (11 la Slatina şi restul de 9 în Scorniceşti şi Brebeni) există un vid de lege. Nu este nicăieri specificată distanţa dintre locul în care se află topitoria şi case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.