Acasă Actualitate Răspuns pentru senatorul Siminca Mirea

Răspuns pentru senatorul Siminca Mirea

237
          Senatorul Siminica Mirea a formulat o întrebare pentru ministrul Agriculturii, Petre Daea, referitoare la o situaţie din oraşul Scorniceşti. Astfel, proprietarii de apartamente au depus solicitări de atribuire a terenurilor, dar şi Cooperativa de Consum Scorniceşti solicită atribuirea terenurilor. Senatorul dorea să afle dacă se face corect aplicarea Legii nr.231/2018. Recent, senatorul a primit răspunsul de la ministrul Petre Daea:

„Referitor la întrebarea dumneavoastră, având ca obiect „aplicarea unitară a Legii nr.231/2018, precizăm faptul că întrebarea vizează aplicabilitatea prevederilor Legii nr. 231/2018, în sensul clarificării aspectelor referitoare la emiterea titlurilor de proprietate asupra terenurilor aferente locuinţelor care nu au fost cooperativizate pentru deținătorii sau moștenitorii acestora, în condiţiile legii menţionate mai sus.
În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii Guvernului nr. 30/2017, menţionăm faptul că nu
intră în atribuțiile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cererile având ca obiect
soluționarea aspectelor referitoare la reconstituirea sau constituirea drepturilor de proprietate în condiţiile Legii nr. 231/2018, sens în care apreciem faptul că obiectul întrebării formulate excedează sferei de competenţă a ministerului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.