Acasă Actualitate Poliţiştii de la Imigrări, la bilanţ!

Poliţiştii de la Imigrări, la bilanţ!

59

În anul 2018, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt au avut o activitate bogată. În anul amintit, aceştia au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 922 de persoane, dintre care 578 din state terțe și 344 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Totodată, oamenii legii au depistați 15 străini în situații ilegale și auemis patru decizii de returnare. Au mai fost aplicate şi 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13500 de lei.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări -Biroul pentru Imigrări al județului Olt, în cursul anului 2018, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 922 de persoane, dintre care 578 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, Vietnam și 344 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia şi Spania.
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.
Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 8 invitații depuse pentru străini din Algeria, Indonezia, Iordania, Maroc, Iran, Siria.
De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 233 de permise de ședere, dintre care 207 pentru ședere temporară și 26 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 64 de certificate de înregistrare și 2 cărți de rezidență permanentă.
În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 68 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 67 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 1 cerere a fost respinsă.
Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 74 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 15 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 4 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar ceilalți 11 străini au fost puşi în legalitate.
De asemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul Romaniei pentru 1 cetățean străin din Albania.
Totodată, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată , și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.”, se arată în raportul de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.