Acasă Cultură „Personalități slătinene în istoria României”, un nou proiect publicistic, coordonat de Gheorghe...

„Personalități slătinene în istoria României”, un nou proiect publicistic, coordonat de Gheorghe Moise

317

Prima carte lansată la Slatina, la început de an 2019, este munca a 40 de elevi de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, proiect coordonat cu profesionalism de dascălul lor, dr. Gheorghe Moise. Cartea a fost lansată vineri, 18 ianuarie a.c., la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în pragul Zilelor Slatinei – 651 de ani de atestare documentară. Sala a fost plină, fiind prezente aproximativ 100 de persoane.

„Cu ocazia manifestărilor «Zilele Slatinei» organizate de Primăria Slatina, cu prilejul împlinirii a 651 de ani de atestare documentară a oraşului și în contextul instituirii anului 2019 ca fiind Anul Cărții în România, am lansat lucrarea «Personalității Slătinene în istoria României».
Lucrarea este o continuare a primei lucrări «Slatina – file de istorie și civilizație» publicată cu sprijinul Primăriei Slatina și prin ajutorul unor tineri autori, toți elevi la Colegiul Național Radu Greceanu.
Cartea «Personalități slatinene în istoria României» este o monografie a celor mai importante și mai cunoscute personalități ale orașului Slatina. Ca orice monografie este o provocare în spatele căreia se ascunde multă muncă.” Spune profesorul Gheorghe Moise

Volumul cuprinde 40 de biografii a celor mai importante personalităţi locale, de la căpitani de judeţ, la scriitori sau primari.

Un material amplu, în ediţia tipărită a Ziarului de Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.