Acasă Actualitate Porcul, la putere! „Să fie bine, ca să nu fie rău”!

Porcul, la putere! „Să fie bine, ca să nu fie rău”!

552
       Sunt probleme incontestabile la Negreni, cartier al orașului Scornicești. O capacitate de producție de carne de porc generează, pe de o parte, plus-valoare la nivelul companiei, impozite la primărie, dar și probleme de mediu, legate de mirosul greu, în special pe timp de vară, în satul Negreni.

Știința comunicării, împinsă până la maxim, produce zone de tampon între ceea ce alții nu ar permite nici în cele mai frumoase așteptări: o fermă de porci, vecină cu locuințele oamenilor.
Așa se face că, și anul acesta, compania de la Scornicești a generat un eveniment aparte: Zilele satului Negreni. Când, de fapt, ar putea fi vorba de… zilele porcului. Să fie bine, ca să nu fie rău, cu un frigider, un televizor, aspirator, niște căni personalizate și o tigaie, localnicii sunt chemați să petrecă pe banii investitorului. După modelul brevetat de conquistatori, acum vreo șase secolo, când luau la schimb, pe mărgele de sticlă, bogățiile Americii de Sud. Aici, pe produse electrocasnice și un taraf, se cumpără liniștea și mirosul unei mici comunități…
Iată comunicarea oficială:
Compania Premium Porc Negreni, parte a grupului de companii Premium Porc, organizează cea de-a III-a ediție a „Zilei Satului Negreni”. Evenimentul realizat în parteneriat cu Primăria Scornicești va avea loc în centrul localității, duminică, 13 ianuarie, începând cu 11:00.
Conform tradiției, la „Ziua Satului Negreni” bucătarii din cadrul „Frăției Ceaunelor” vor servi tuturor participanților pomana porcului, iar primii 250 dintre localnici vor primi câte o cană personalizată.
La „Ziua Satului Negreni” va fi organizat și un concurs inedit, destinat participanților cu domiciliul în Negreni, conform actelor de identitate. Pentru a câștiga unul dintre premiile puse în joc, aceștia trebuie să compună o poezie pe care să o dedice porcului. Poezia trebuie să conțină următoarele cuvinte cheie: „Premium Porc”, „Negreni”, „odă porcului”, „premii cu sacul”. De asemenea, poezia trebuie să aibă între 2-4 strofe.

Premiile sunt următoarele:
– Marele Premiu: un frigider;
– Premiul II: un televizor;
– Premiul III: un aspirator;
– Premiul III: cuptor cu microunde;
– Mențiune: fier de călcat;
– Mențiune: tigaie.
Muzica și voia bună sunt asigurate de către Taraful ”Mircea Enache” din Morunglav. De asemenea, la petrecerea de la ”Ziua Satului Negreni” va evolua și Ansamblul ”Călușul” din Scornicești – instructor coregraf – Nelu Ene. Spectacolul va fi prezentat de către Romică Prioteasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.