Acasă Editorial Lista lui Andrei Iordache…

Lista lui Andrei Iordache…

1172
Dacă cineva ar vrea să folosească, ca material scenografic traseul politicianului de provincie – Andrei Iordache (generic, căci nu-i un caz singular), și să definească pelicula ce ar veni, drept… Lista lui Andrei Iordache, ar face concurență, prin complexitate, chiar și faimoasei pelicule, premiate la Oscar: Lista lui Oskar Schindler. Căci, în ambele cazuri avem o listă, de oameni salvați. În filmul consacrat, autorul principal, un afemeiat și-un profitor, intervine pentru mai bine de o mie de oameni, salvându-le viețile. În timpurile noastre, Andrei Iordache este de fiecare dată salvat de mecanismul politic, de oameni puternici, pe care-i domină necondiționat…
Recentul anunț, scăpat în spațiul public local, prin care Andrei Iordache, medic de profesie, pleacă peste câteva zile, la București, consilier la Ministerul Finanțelor, este apogeul unei cariere bazate numai și numai pe oportunism politic, al unui personaj care, tocmai prin reușitele sale, demonstrează de ce nu vin tinerii să se implice în deciziile comunităților.
Lista sa, dacă este să vorbim așa, a început cu mai bine de un deceniu în urmă, atunci când a dat rezidențiatul în Medicină, pe o carieră de director la Taberele Școlare. O instituție inutilă, dar înființată pentru a satisface clientela politică. Atunci, la început de listă, pe calea sa s-a aflat Ioan Ciugulea, președintele PNL Olt. Mai departe, că doar se duce omul în tabără, dar nu stă acolo toată viața, a urmat ascensiunea spre spitalul de TBC de la Scornicești. Acolo, trebuie căutat,pentru detalii suplimentare, Gigel Știrbu, pe vremea când nu ajunsese un mare lider național. Frumoase vremuri…
Dar, uneori, puterea politică a îndrăznit să se schimbe, la nivel central, și fără să-i ceară voie lui Iordache. Nicio problemă! A venit pe listă, pentru a-l menține manager la Scornicești, peste trei rânduri de cearșafuri, șapte straturi de lavabilă și o siglă nouă, mai mare ca la un cazino, Ion Toma. De la PSD. Bun băiat, vrăjit de farmecele unui Oskar, bine ancorat în zona manipulatoare. Iar până ca Toma să plece la UNPR, Andrei Iordache a fost alături de acesta, în lupta fostului senator cu mafia pesedistă, așa cum el spunea. A ajuns în situația de a-l da chiar afară din sediul partidului pe Marius Oprescu, iar acesta nu s-a supărat nici până în ziua de astăzi.
Ulterior, cu trecerea vremurilor, pe listă s-a mai trecut încă odată Ion Toma, care, ajutat de Valeriu Steriu, l-a adus pe Andrei Iordache la Direcția de Sănătate Publică Olt. Grea misiune, dar omul era disponibil… N-a rămas o veșnicie, pentru că, nici nu se știe până azi, care a fost primul: Paul Stănescu, Darius Vâlcov sau Marius Oprescu, atunci când s-a decis salvarea Spitalului Județean de Urgență Slatina și aducerea lui Andrei Iordache la comandă. Unde ar fi fost și astăzi, până când a simțit nevoia să iasă din joc, alăturându-se echipei liberale de la Slatina, cu scopul de a-i da jos de la butoanele județului, pe cei trei, și pe toți cei din preajma lor. Dar… liberalii au pierdut, iar Andrei Iordache a mai pus încă un nume pe lista destinului său. Aproape pe persoană fizică: pe Darius Vâlcov. Cel care l-a rugat să-l aducă înapoi la șefia DSP Olt. Acolo unde astăzi funcționează o celulă de rezistență a politicianismului de tipul traseismului absolut.
Cu agenda deschisă, cu locuri libere, a scris din nou numele aceluiași Vâlcov, când a decis să plece consilier la Ministerul Finanțelor. Acolo unde, în așteptarea vremurilor când vor trebui numărate ouăle de Paști, se ocupă cu lucruri importante, legate de destinul unei națiuni. Spun unii că în cazul în care s-ar deconecta de la butoanele puterii Darius Vâlcov, lui Andrei Iordache i se va termina… lista. E greu de crezut că va fi așa. Va găsi un alt nume, dispus să-l aducă în fruntea unei instituții publice, unde bani sunt destui, relații pe măsură, și alte oportunități, fără număr. Mai plastic, rămâne doar întrebarea: pe cine va prosti, data viitoare, Andrei Iordache?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.