Acasă Actualitate Senatorul Siminica Mirea a primit răspunsul de la ministrul Transporturilor

Senatorul Siminica Mirea a primit răspunsul de la ministrul Transporturilor

149

„Scutirea de plata rovinietei pentru cei care folosesc, tranzitoriu, sectoare de drum naționale. Când veți introduce o astfel de măsură?” era întrebarea pe care senatorul Siminica Mirea o adresa ministrului Transporturilor, Lucian Şova. Ministrul a răspuns după 60 de zile. Şi a oferit un răspuns negativ, invocând legea de funcţionare a CNAIR.

„Nu este posibilă aplicarea unei scutiri/ exceptări, stabilită în funcţie de o distanţă parcursă/de parcurs (ex. de către utilizatorii din zonele limitrofe marilor aglomerări urbane care folosesc porţiuni de drum naţional de numai câteva sute de metri/îl traversează pentru a se deplasa la/de la serviciu), în cadrul unui sistem de tarifare care este reglementat şi implementat a funcţiona în funcţie de perioadă (ex.: utilizarea, pe parcursul perioadei de: 1 zi – cu excepţia autoturismelor şi a vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone), 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni a intregii reţele de drumuri naţionale din România, concesionată CNAIR S.A.
Gestionarea întregului trafic ce se desfăşoară în toate zonele limitrofe marilor aglomerări urbane şi identificarea tuturor rezidentilor care folosesc porţiuni de drum naţional numai câteva sute de metri [distanţa este relativă, se pot solicita şi distanţe de ordinul kilometri lor]
pentru a se deplasa la/de la serviciu [măsura ar crea discriminare între aceşti utilizatori şi
cei străini, precum şi faţă de cei care locuiesc în marile aglomerări urbane si se deplasează, în orice scop, în zonelele limitrofe], sau traversează drumul naţional, nu se poate realiza decât cu cheltuieli exagerate, nejustificate raportat la scopul, principiile de aplicare ale tarifului de utilizare, precum şi la sumele încasate.
În final, menţionăm că deşi CNAIR S.A. a depus permanent eforturi pentru creşterea
veniturilor proprii, în principal din tariful de utilizare (rovinieta), nivelul acestora a fost
permanent limitat ca urmare a modificărilor efectua te în timp asupra prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.