Acasă Fără categorie „Nu contează că ești femeie sau bărbat în politică, important este să...

„Nu contează că ești femeie sau bărbat în politică, important este să câștigi încrederea și votul românilor și să le păstrezi și după ce ai fost ales, realizând proiectele promise!”

1128

Interviu cu Mariana Matei, preşedinte interimar al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Slatina

Mariana Matei este director adjunct la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”, iar dacă o vedeţi mereu alergând, este pentru că are un proiect care trebuie dus la bun sfârşit. Liceul beneficiază de un corp reabilitat prin implicarea acesteia. Acest lucru este doar un exemplu. Implicarea, seriozitatea, devotamentul şi profesionalismul sunt crezuri după care se ghidează în fiecare zi Mariana Matei. Despre lucrurile care contează, despre rolul femeii pe scena politică, în interviul de faţă.

– Se spune că lumea e condusă de bărbaţi, iar în spatele fiecărui bărbat e o femeie puternică. Ce aveţi de zis?
– O femeie puternică este o femeie care ştie foarte bine ce vrea de la viaţă!
Un bărbat nu devine puternic odată cu femeia de langă el şi nicidecum peste noapte. Ea doar il completează.

– Dacă ar fi să identificaţi un podium cu cele mai puternice femei din ultima sută de ani, pe cine aţi poziţiona pe Locul I, II sau III?
– Nu aș face un clasament, ci v-aș da patru nume de românce care au schimbat istoria sau au revoluționat medicina și au uimit lumea: Regina Maria a României, Sylivia Hoișie, inventatoarea vaccinului Polidin, 100% românesc, care, din 2019, va reintra pe piața românească, Ana Aslan, Nadia Comăneci și Simona Halep.

– Cum reuşesc să convingă argumentele dvs. aici, pe plan local, unde activaţi, în faţa partenerilor din echipa din care faceţi parte?
– Atunci când o idee este bună și utilă pentru comunitate, nu ai cum să nu îți convingi partenerii că trebuie implementată.

– Care este cel mai important moment din politica românească de după 1989?
– Din punctul meu de vedere, cel mai important moment, după Revoluția din 1989, este câștigarea alegerilor parlamentare, din 2016, de către PSD cu un scor istoric de 45,5%. Românii au ales PSD și Programul de Guvernare propus de echipa noastră, program care este acum implementat și care a adus creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.

– Când şi cum aţi decis să vă implicaţi, prin politică, în viaţa comunităţii de la Olt?
– Am decis sa mă implic în politică acum 14 ani când am primit invitaţia de a mă alătura proiectelor PSD. Nu am stat prea mult pe gânduri. România are nevoie de tineri iîn politica, în administraţia publică, în mediul antreprenorial, în societatea civilă.

– Cu ce ar fi mai bună echipa aleasă de dvs decât celelalte de pe scena politică?
– Am ales acceastă echipă pentru că a demonstrat profesionalism şi responsabilitate în deciziile luate. Competenţa şi experienţa sunt atuurile principale ale echipei din care eu fac parte.
Cel care aparține unei echipe, trebuie să fie suficient de matur pentru a lua în considerare o opinie.

– Sunt românii pregătiţi să aibă, într-o zi, o femeie preşedinte de consiliu judeţean sau preşedinte de ţară?
– Avem prima femeie premier din istoria României, deci nu cred că mai putem vorbi de cât de pregătiți suntem. Nu contează că ești femeie sau bărbat în politică, important este să câștigi încrederea și votul românilor și să le păstrezi și după ce ai fost ales, realizând proiectele promise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.