Acasă Actualitate Florin Iordache, mizerii înainte de Crăciun

Florin Iordache, mizerii înainte de Crăciun

160

Rupt de realitate, deputatul de Olt, Florin Iordache, plecat la Bragadiru, nu se lasă. După ce a scos câteva sute de mii de români în stradă, când a încercat Ordonanţa 13, după ce a devenit reformatorul justiţiei, în interesul oamenilor certaţi cu legea, acesta recidivează.

Pe agenda Parlamentului se află un proiect de lege, propus de deputatul Florin Iordache, fost minsitru al Justiţiei şi ceilalţi doi – deputatul Eugen Nicolicea şi senatorul Şerban Nicolae. Iniţiatorii îşi propun majorarea pensiei aleşilor, proporţional cu majorarea salariului.
Adică:
„ pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative.”, se arată într-un alineat al unui articol.
„(2) Prevederile alin (1) se aplică şi persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti”, se arată în propunerea legislativă. Propunerea a primit deja mai multe avize favorabile de la Comisii, termenul de aprobare tacită fiind 24 de zile de la terminarea vacanţei parlamentare, adică data de 24 februarie.”, conform proiectului.

Românii ştiu că, de la 1 ianuarie, salariul minim brut pe economie, pentru cei cu studii medii, va fi majorat de la 1.900 lei, la 2.080 lei, iar pentru cei cu studii superioare, majorarea la 2.350 lei.
În luna octombrie, patria avea 813 parlamentari pensionari, care beneficiază de o pensie minimă de 4.354 de lei, din care 2.649 lei suportaţi de la bugetul de stat, adică din buzunarul cetăţenilor.
Dacă legea intră în vigoare, raportat la creşterea salariului minim brut pe economie, pentru cei cu studii superioare, care au activat cel puţin un an în domeniul în care s-au specializat, creşterea pensiei speciale cu 23,6% ar însemna 1.027,54 lei în plus, ceea ce duce la umila sumă de 5.381,54 lei pe lună, pe cap de parlamentar pensionar.

Ar fi interesant dacă cineva din PSD Olt are ceva de zis despre ultima lovitură pe care o dă Iordache poporului votant. Ca să le fie lor, viitorilor foşti aleşi, bine. În rest, să te mai miri de ce înjură lumea PSD-ului. Răspunsul l-a dat Florin Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.