Acasă Actualitate Performanţa, premiată de Consiliul Județean Olt. Marius Oprescu: „Datorită dumneavoastră, numele judeţului...

Performanţa, premiată de Consiliul Județean Olt. Marius Oprescu: „Datorită dumneavoastră, numele judeţului Olt s-a auzit de atâtea ori, şi sunt mândru!”

119

Munca elevilor şi a dascălilor, a sportivilor şi antrenorilor a fost răsplătită de către Consiliul Judeţean Olt. Instituţia judeţeană a acordat peste 400 de premii elevilor şi profesorilor îndumători, care au reuşit rezultate deosebite la etapele judeţene, naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de specialitate. Astfel, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, Consiliul Judeţean Olt a premiat excelenţa, marţi, 11 decembrie 2018, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Baran”- Slatina. Invitaţii de marcă ai evenimentului au fost: preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, vicepreşedinţii Virgil Delureanu şi Ioan Ciugulea, inspectorul şcolar general, Adrian Bărbulete şi adjuncţii Mariana Gheorghe şi Florica Grecu.

Adrian Bărbulete: „Sunteţi nişte modele pentru colegii voştri”
Inspectorul şcolar general, Adrian Bărbulete, a fost primul care a luat cuvântul în cadrul galei excelenţei. Acesta şi-a arătat bucuria faţă de rezultatele muncii olimpicilor şi indrumătorilor acestora:
„Avem bucuria de a ne reuni azi, pentru a aprecia şi a recompensa elita intelectuală, elevi străluciţi, alături de profesorii care sunt călăuzitorii lor. Mă bucur să vă privesc în ochi, să vă strâng mâna şi să vă felicit pentru rezultatele de excepţie obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Dragi copii, sunteţi nişte modele pentru colegii voştri şi pentru cei mai tineri decât voi. Cu toţii ne bucurăm să avem astfel de copii şi de profesori bine pregătiţi, cu rezultate de excepţie. Pe noi toţi, familie, profesori, comunitate locală, ne-aţi făcut să fim mândri de voi! Vă asigurăm de tot respectul şi consideraţia noastră”.

Un demers care evidențiază succesul
Nu este primul an în care Consiliul Județean Olt organizează o astfel de gală. Prin demersul de a premia olimpicii şi îndrumătorii lor, Consiliul Judeţean doreşte să evidențieze succesul școlar și să încurajeze elevii să atingă performanţe în domeniile de studiu sau activitate și să obțină rezultate foarte bune
„Vă felicit pentru rezultatele obţinute, cu multă muncă din partea elevilor, cu multă multă muncă din partea elevilor, cu multă dăruire din partea profesorilor şi cu sacrificiu şi înţelegere din partea părinţilor. Aşa cum am spus-o şi altă dată, aceasta este reţeta de succes, implicarea tuturor factorilor în procesul educaţional. Aşa cum am obişnuit în fiecare an, ne întâlnim în acest cadru festiv şi, iată, că deja a devenit o tradiţie premierea performanţelor şcolare, premierea succeselor şi a rezultatelor de excepţie. Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, ne-am îndreptat atenţia şi către olimpiadele şcolare judeţene şi am ajuns la performanţa de a premia 445 de elevi şi profesori, punând în dificultate organizatorii evenimentului pentru că mai aveam puţin şi nu încăpeam nici în această sală minunată. Practic, datorită dumneavoastră, numele judeţului Olt s-a auzit de atâtea ori, şi sunt mândru, la toate concursurile şcolare atât din ţară, cât şi din străinătate. Sper ca anul următor să fim cel puţin la acelaşi nivel al rezultatelor”, a spus preşedintele CJ, Marius Oprescu.

Consiliul Judeţean Olt a dispus suma necesară premierii, în cuantum total net de 184.200 lei, premiile fiind acordate conform regulamentului adoptat prin HCJ Nr. 182/25.10.2018. În cadrul galei au fost 445 de premianți: 266 de elevi olimpici și 179 de profesori îndrumători. Lista cu aceştia se găseşte pe site-ul www.ziaruldeolt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.