Acasă Actualitate ITM Olt a sancţionat

ITM Olt a sancţionat

200

242 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, au efectuat inspectorii ITM în luna noiembrie. Inspectorii au efectuat verificări la activităţi precum: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 244 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 144 sancțiuni, din care 137 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 104.000 lei.
În luna noiembrie 2018, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor 3 agenți ecomonici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 10 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 10 persoane cu incapacitate temporara de muncă.
Cele mai frecvente deficiențe au fost:
– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
– neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
– netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
– neefectuarea controlului medical periodic.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.