Acasă Actualitate PLECAȚI! PLECAȚI! PLECAȚI! Politicieni, nedemni urmași

PLECAȚI! PLECAȚI! PLECAȚI! Politicieni, nedemni urmași

181
       Gândeam că la ȘEDINȚA SOLEMNĂ A PARLAMENTULUI și la festivitățile ocazionate de ZIUA NAȚIONALĂ a țării noastre, la care au participat POLITICIENII DE VÂRF ai ROMÂNIEI se vor omagia UNIREA și CENTENARUL său, ca fundamente pentru trecut, prezent și viitor al unității de cuget și simțiri și al conștiinței de neam.
Gândeam că prin atitudini și luările de cuvânt se vor evidenția și aprecia eforturile făcute de NAȚIUNE, atât pentru UNIRE, cât și după, pentru a transforma ROMÂNIA MARE într-un stat modern, de factură europeană.
Gândeam că se vor recunoaște, în primul rând, meritele poporului, ale celor mulți care în „primul trimestru” de vârstă centenară au făcut din ROMÂNIA, grânarul EUROPEI, cel mai mare producător pur european de petrol, cu o infrastructură feroviară de invidiat etc etc.
Gândeam că, cinstind adevărul istoric, vor reliefa succesele naționale din al doilea trimestru al centenarului, după 1964 și 1968, prin „diluarea” presiunii sovietice exercitate direct sau prin TRATATUL DE LA VARȘOVIA, între care TRASFĂGĂRĂȘANUL, prima autostradă, canalul DUNĂRE-MAREA NEAGRĂ, METROUL, CASA POPORULUI, miile de stabilimente economice, sociale și culturale etc, ca impunătoare „opere” ale românilor îndrumați de specialiști români de primă mână.
Gândeam că nu vor evita să vorbească că în timp s-a accentuat mândria națională românească ca un fapt pozitiv în mentalitatea vremii, al cărui efect a fost afirmarea patriotismului cultivat, printr-o intensă educație în familie, școală și societate.
       NIMIC din TOATE ASTEA, deși ele ar fi dat conținut, substanță și sens EVENIMENTULUI, pe de o parte, iar pe de alta ar fi permis să înțelegem PREZENTUL DUREROS al NAȚIUNII, spre a fi „corectat” pentru VIITOR.
Dimpotrivă, parcă „vrând” să întineze evenimentul, și o spun cu toată tăria, POLITICIENII au folosit „OCAZIA” încercând din nou MANIPULAREA, căci ei, POLITICIENII, au demonstrat în „ultimul trimestru” al CENTENARULUI că pentru a-și atinge scopurile, ascund ADEVĂRUL, încercând să „păcălească” opinia publică cu totul altceva.
Apropo de „COTROCENI” – 29.XI.2018, orele 17:00 – DOAMNE, LEGE pentru O AUTOSTRADĂ? Ce tâmpenie?
De fapt, s-au „dedat”, după obiceiul de „NEAM PROSTÂI” (пpocкто), la discursuri patriotard-ipocrite, conflictuale, de atacuri sub centură, gen răfuială politică, de propagandă ieftină, enunțând principii care par de bun simț, deși ei acționează contrariul.
Au căutat să manipuleze de la înalta tribună a PARLAMENTULUI, în funcție de „CERCURILE” pe care le sprijină și reprezintă și care le ordonă „direcția” în care trebuie să acționeze pentru a le servi interesele, deși acestea sunt evident contrare națiunii române.
MANIPULAREA, practică utilizată de toate partidele politice, în principal prin propagandă generalizată și discursuri farfuridiene și cațavenciene, dar și prin mass-media vasală, după caz, constituie o caracteristică a „ultimului trimestru” al CENTENARULUI în încercarea de a ascunde ADEVĂRUL despre STAREA JALNICĂ în care au adus PATRIA și POPORUL la venerabila vârstă.
Așadar, și de ce să PLECE?
Fie și numai pentru că, țintuiți în coada UNIUNII EUROPENE, avem încă cel mai „condamnabil” MCV și am rămas singura ȚARĂ în afara spațiului SCHENGEN, ambele drept consecințe ale POLITICII de 30 de ani, prin care „ROMÂNIA NU FUNCȚIONEAZĂ”, politică dominată de fărădelegi comise de cei ce pretind că ne-au guvernat și ne guvernează.
Inventariindu-le „desenăm” tabloul dureros al ROMÂNIEI CENTENARE:
1. ROMÂNIA a fost „asasinată economic” ca urmare a acceptării unor programe economice întocmite de instituții financiare internaționale ce au constituit, de fapt, o „crimă economică”. Prin privatizări frauduloase și „VÂNZĂRI” făcute pentru stoarcerea de profituri de către TICĂLOȘI INTERNI și EXTERNI, în contrast cu SĂRĂCIA NAȚIONALĂ ce s-a instalat constant, a „înflorit” economia subterană, într-un procent de peste 40%, iar rezultanta „socială” a fost CORUPȚIA care S-A CONSOLIDAT prin „POLITICA” unei clase plitice invadată de persoane lipsite de valori morale.
2. ROMÂNIA traversează o cumplită criză demografică, cu cea mai „înaltă” emigrare, de peste 5 milioane de români, devansând până și migrațiile de amploare dinaintea anului 1000, iar tendința se accentuează în continuare. Cauza principală este consecința faptului că „AUTORITĂȚILE” nu servesc națiunea, căci puterea, în toți acești ani, a fost acaparată de GĂȘTI cu iz infracțional, care au călcat în picioare TOTUL, lovind năpraznic în români.
CORUPȚIA, PROSTIA și INCOMPETENȚA acestora au fost dominantele etapei manifestându-se ca adevărate epidemii netratabile.
3. ROMÂNIA apare ca o țară FĂRĂ ELITE, căci unele au plecat, altele sunt reduse la TĂCERE de tot felul de PENALI, ANALFABEȚI și INCOMPETENȚI, cocoțați la PUTERE, care s-au perindat din REGIM în REGIM.
De fapt, viața „tristă” a românilor este din cauza ACESTOR „DEMNITARI” ce au „accesat” în funcții mari, înalte, în contextul unei politici de gașcă și nicidecum de integralitate și profesionalism.
4. ROMÂNIA a ajuns ca în ultimul trimestru al CENTENARULUI să nu mai aibă în proprietate „EXISTENȚA SA”, căci prin ticăloșia liderilor (se poate citi TRĂDAREA) a fost adusă în starea de a nu mai putea decide asupra resurselor proprii, nu le mai poate gestiona în interesele națiunii, „pierzând”, în schimbul „comisioanelor murdare”, libertatea de acțiune în propria țară, încât ajungi să crezi că „regimul” de la BUCUREȘTI este un „pericol național”.
5. ROMÂNIA a fost transformată în RING al disputelor în care, aproape 30 de ani, politicienii au utilizat minciuna și servilismul, circul, bâlciul, vrajba, PUNÂND ÎN PERICOL suveranitatea națională, „neglijând” (poate trădând) interesele naționale, „punându-ne” la remorca CELOR MARI DIN AFARĂ, ce aparțin unei LUMI care se comportă ca la BALAMUC.
6. ROMÂNIA are o clasă politică cu o moralitate îndoelnică, chiar a „LIDERILOR MARI”, ce au probleme privind viața de familie, care fac RĂU și manifestă REA-VOINȚĂ față de națiune, motiv pentru care peste 2/3 din români cred că mergem într-o direcție greșită. Încălcând orice normă de „BUN SIMȚ”, ALEȘII elaborează de pe o zi pe alta LEGI care să servească interese meschine, de la tâmpenia pensiilor speciale, până la „fentarea” PUȘCĂRIEI, deși acestea sunt evident împotriva rațiunii și normalității, dar făcând posibil controlul asupra justiției, pe de altă parte, iar pe de alta și „promovarea” corupției în JUSTIȚIE (vezi toate rapoartele M.C.V) care practică deseori, din păcate chiar la nivel mare, răstălmăcirea LEGILOR și chiar a CONSTITUȚIEI, în dispreț față de milioanele de români cinstiți și onorabili.
7. ROMÂNIA suportă deprecierea funționalității INSTITUȚIILOR STATULUI, căci acestea sunt „aservite” intereselor meschine ale găștilor policie și de afaceri, apărându-le de brațul lung al legii, prin „tertipurile” imunității. Ca urmare, în toți acești ani, formațiunile politice n-au fost în măsură să promoveze „figuri marcante”, astfel că liderii, și cei ce au fost, și cei ce sunt, au grave și intolerabile vulnerabilități.
8. ROMÂNIA a fost adusă de „MARII EI LIDERI” în postura de a avea o politică externă de CONFORMISM TOTAL față de UNII ACTUALI TARI și MARI, care ne dictează fie direct din capitalele lor, fie indirect, prin ambasadorii de la BUCUREȘTI ca și când țara ar fi „a nimănui”, deși NOI, în interior, ne „ambalăm” că facem parte din N.A.T.O și U.E (unde am fost primiți, nu „doar” din considerente românești, fie vorba).
9. ROMÂNIA „demonstrează” că fiind în toți acești ani prost guvernată, nu este capabilă să asigure un viitor „îndestulător” cetățenilor săi, și tare îmi este teamă că vom rămâne cei mai săraci dintre săracii EUROPEI, și tot mai puțini.
10. ROMÂNIA CENTENARĂ merită să-i urăm ca NOII POLITICIENI veniți în locul ACTUALILOR PLECAȚI, să-i încheie în primul deceniu al celui de-al doilea secol, tranziția pseudodemocrației, înlocuind-o cu o autentică democrație, punându-se astfel în „serviciul” națiunii pentru a reda românilor dreptul de popor suveran în țara lor, ROMÂNIA.

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt
PS: Titlul nu are legătură cu ÎNVĂȚĂȚI…, ori MUNCIȚI…, care aparțin „mileniului” trecut!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.