Acasă Actualitate Reacție târzie a Prefecturii Olt! Prea târziu!

Reacție târzie a Prefecturii Olt! Prea târziu!

370

Isteria pestei porcine domină Oltul de aproape două săptămâni. La Rusănești, în afara celor trei cazuri confirmate e un focar imens de revoltă populară. Oamenii au cerut explicații cu primarul de partea lor. Și au primit jandarmi și mascați…

În schimb, multă frustrare și neputință în înțelegerea fenomenului. semne de întrebare legitime, puse față de modul de intervenție explicat greoi și parțial convingător. Un lucru e clar: peste a venit din Teleorman, dar ca să nu se întâmple asta nu s-a făcut nimic. Pare că e vorba de o pudoare a instituțiilor statului față de județul de unde își trage originile cărmaciul vremurilor noastre. Nu știi pe cine superi de la Alexandria și poate nici nu gustă gluma. Deși nu e vorba de nicio glumă.
Târziu, impardonabil de târziu, autoritățile decid să ia măsuri. Dintre cele care se încadrau în zona de prevenție. Solicitări către Ministerul Agriculturii și Ministerul Apelor, de a face controale și pe teren, la mistreții din pădurile județului vecin. Mai mult, de acum încolo se vor pune filtre dezinfectante în localitățile Izbiceni, Giuvărăști și Băbiciu.
De aici încolo, situația e tratată cu seriozitate. De ce nu s-a făcut așa și până acum? Este o întrebare pertinentă, legitimă, adresată domnului prefect și celorlalți domni care se întâlnesc în comitete specifice, menite să analizeze… analiza situației apărută în jurul datei de 23 noiembrie, atunci când, prima oară, DSVA Olt anunța, oficial, existența unui focar de pestă pornică încă din 21 noiembrie 2018.

Într-o țară nesufocată de politic, pentru întârzierile în luarea măsurilor, unii plătesc! Noi nu cerem demisia nimănui. Nici măcar stenografului de la ședințele pe comitete și comisii, cu atribuții în domeniul pestei porcine. Mai sus nici nu s-ar putea. Este partidul, care dă mintea după funcție și după post. Partid pe care l-au votat ultima oară și țăranii de la Rusănești, care au tăiat deja porcul. De pe lista de Crăciun…

La urmă, vorba unui fost prefect de Olt, în video-conferințe: „La Olt e bine, tovarășe Cozmâncă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.