Acasă Politic Parlamentarii Oltului, de Centenar!

Parlamentarii Oltului, de Centenar!

131

Mai mulţi parlametari de Olt au ţinut să transmită o serie de urări la adresa României, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care s-a produs la Alba Iulia. Printre aceştia senatorii Siminica Mirea, Paul Stănescu şi deputatul Marius Iancu

Siminica Mirea: „Anul Centenar a fost o lecţie din care am avut multe de învăţat”

„Venim de departe, venim de la daci şi de mai departe, am trecut prin diferite momente şi epoci, dar am ajuns astăzi, împreună.
1 DECEMBRIE 2018 – 100 de ani de la Marea Unire a românilor. Marea Unire s-a făurit prin jertfă, dorinţă de libertate şi uniune.
La 1 decembrie 1918 s-a concretizat reîntregirea neamului românesc, un ideal istoric de unire. Anul Centenar a fost o lecţie din care am avut multe de învăţat. Din acest an să luăm ce e mai bun şi să construim următorii 100 de ani. Bicentenarul ne aşteaptă. Mereu împreună, mereu uniţi.
Chiar dacă patriotismul este, uneori, privit cu scepticism, el este foarte important pentru orice popor. E firesc să ne iubim locul natal şi ţara. Mereu am iubit această ţară.
Astăzi, este ziua ei, a românilor şi a tuturor celor care poartă în inimi românismul.
Dragi români, cu acest prilej, vreau să vă urez prosperitate, bucurii, sănătate şi un călduros LA MULŢI ANI!
Eroilor României, fără de care nu am fi fost un neam reîntregit, le aduc un pios omagiu, pentru vitejie şi jertfă! Dumnezeu va iubi mereu această ţară şi ne va ocroti întotdeauna! Credinţa, drapelul, imnul şi stema ne-au unit mereu. Azi trebuie, mai mult ca niciodată!
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! LA MULŢI ANI, ROMÂNI, oriunde v-aţi afla!”

Paul Stănescu: „Astfel, de 100 de ani încoace, 1 Decembrie ne aminteşte că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar şi în cele mai dificile condiţii.”
„Sărbătorim împreună Ziua Națională a României şi un secol de la Marea Unire, cu recunoștință pentru sacrificiul și devotamentul înaintașilor noștri, care au făcut posibilă România Mare, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi, românii de astăzi, îl construim, în acord cu valorile democrației și libertății!
Reper al identităţii şi unităţii naţionale, actul de la 1 Decembrie este o construcţie comună, care şi-a păstrat nealterată, de timp şi de timpuri, valoarea simbolică. Astfel, de 100 de ani încoace, 1 Decembrie ne aminteşte că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar şi în cele mai dificile condiţii.
Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. Această Zi a reprezentat un act de voinţă populară, în care toate provinciile au luptat deopotrivă pentru acelaşi ideal, iar astăzi reprezintă pentru noi toţi împărtăşirea unor valori, emoţii şi deziderate comune.
Suntem în Anul Centenarului Marii Uniri şi am aşteptat acest moment cu bucurie şi emoţie! Astăzi, mai mult ca oricând, idealurile din 1918 trebuie transpuse într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi româneşti, de a fi uniţi şi hotărâţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru binele comun!
Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej pentru punţi între oameni şi pentru a ne redefini rolul și locul pe harta lumii, în vederea consolidării României moderne şi responsabile, iar angajamentele pe care ni le-am asumat în spiritul democrației și statului de drept sunt apreciate în Europa şi în lume, în parteneriatele și organizațiile internaţionale din care facem parte. Am făcut pași importanți pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, însă numai împreună, implicați și hotărâţi, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată!
Cred că trebuie să continuăm pe acest drum pe care l-am câştigat cu eforturi susţinute şi cred că principalul nostru obiectiv trebuie să rămână păstrarea încrederii cetățenilor în politicile comune şi în valorile europene!
Mesajul pe care îl adresez astăzi colegilor politicieni şi tuturor românilor este unul de speranţă: speranța într-un viitor mai bun, într-o societate modernă și deschisă! Am încredere că spiritul Unirii va învinge, în folosul tuturor românilor!
Astăzi, de Ziua Naţională, vă felicit şi vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zilnic pentru ca România să devină o țară mai prosperă și mai puternică!
În egală măsură, le mulţumesc şi militarilor români aflaţi la datorie în teatrele de operaţii şi le doresc să se întoarcă acasă cu bine!
La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”

Marius Iancu: „Să facem ca urmatorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși”
„100 de ani de România înseamnă 100 de ani de idei, proiecte, idealuri și milioane de români care au făcut ca acestea să fie puse în practica. La 100 de ani de la Marea Unire nu putem decât să mulțumim clasei politice de atunci care a împlinit un vis al românilor și i-a unit sub tricolor. De aceea, trebuie să fim mândri că suntem români și să facem ca urmatorii 100 de ani de România să fie mai buni, mai frumoși, mai valoroși. La mulţi ani, români din toate colțurile lumii, la mulţi ani, România!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.