Acasă Interviu „Îndemn cât mai multe femei să vină să ne împărtăşească ideile lor,...

„Îndemn cât mai multe femei să vină să ne împărtăşească ideile lor, viziunea despre viitorul copiilor lor, doleanţele şi gândurile lor.”

1409

 Interviu cu Carla Ştefania Udeanu, preşedintele OFL Scorniceşti 

Este tânără, frumoasă şi cu o energie debordantă. Şi-a propus să schimbe România prin implicare. A ales PNL, pentru că aici s-a regăsit printre principiile care îi călăuzesc viaţa. Se implică în tot şi vrea să arate că femeile pot. Pot mai mult decât consideră unii. Organizaţia Femeilor Liberale Scorniceşti este o entitate activă datorită ei şi echipei pe care o coordonează. Cea mai recentă acţiune a organizaţiei s-a consumat pe 1 Decembrie, de Centenar, când membrele liberale, îmbrăcate în port popular, au împărţit drapele tricolore, felicitări cu imnul naţional şi au încins o horă românească.
Carla Ştefania Udeanu ne-a răspuns, cu sponaietatea care o caracterizează, la un set de întrebări despre rolul femeii în politică, despre Scorniceşti, despre ziua de azi şi cea de mâine.

– Despre femei se spune că trebuie să rămână la cratiţă. Dvs. de ce aţi intrat în politică?
– Nu o să vă vină să credeţi, dar am intrat în politică din provocare. Mi-am pus întrebarea dacă aş fi în stare să mobilizez câţiva tineri, să ne unim ideile şi să încercăm să aducem un nou suflu în localitate. Şi uite că provocare asta m-a prins, iar politica a ajuns un al doilea job pentru mine.

– De ce în PNL şi nu în alt partid?
– În PNL pentru că am în suflet spiritul de liberal şi anume „Prin noi înşine”şi pentru că am găsit în acest partid posibilitatea exprimării libere, făraă „călus la gură” şi fără restricţii .

– Ce întreprinde OFL Scorniceşti pentru a promova liberalismul, feminismul şi comunitatea din care faceţi parte?
– Încercăm să atingem latura sensibilă a oamenilor, ascultând doleanţele tuturor: copii, femei, tineri, vârstnici . În general, femeile sunt mai sensibile şi încercăm să aducem în atenţia lor problemele reale ale societăţii actuale şi vă dau doar două exemple: educaţia şi sănătatea. Nu se poate dezvolta nimic în lumea asta dacă nu avem o societate sănătoasă şi educată. Iar femeile au fost şi sunt stâlpul de bază al societăţii, chiar dacă, uneori, sunt mai firave, mai sensibile, mai emotive.

– Ce a însemnat pentru PNL Olt Ion Costel Moisescu?
– Oooooo!…. Enorm! Datorită dumnealui PNL OLT a capatat o valoare uriaşă pe scena politică a PNL. A fost un politician cu o viziune mai mult decât realistă a cotidianului.
Un om de onoare şi foarte iubit de tot judeţul. Cred, şi îmi asum ce spun, ca şi taberele adverse îl respectau şi apreciau pe domnul Moisescu. Se spune că Dumnezeu ia la El numai oamenii buni. Asa este în ceea ce îl priveşte pe domnul Moisescu!

– De ce trebuie să ajungă Daniel Tudor primar la Scorniceşti?
– De ce? Sunt multe de spus. În primul rând, pentru că a avut un profesor de la care a putut învăţa tot ceea ar trebui facut pentru oraşul nostru, tot ceea ce trebuie să ştie despre politică şi, nu în ultimul rând, tot ceea ce ar trebui să ştie despre locuitorii oraşului nostru, despre problemele lor, necesităţile localităţii şi multe altele. Sunt sigură că se subînţelege că acest profesor nu putea fi altul decât domnul Moisescu.
De asemenea, Daniel Tudor este omul care are un suflet de aur. Întotdeauna îl pune pe cel de lânga el pe primul loc. Daniel Tudor nu va ezita să pună absolut totul la bătaie ca localitatea să înfloreasca pe viitor. Acest lucru se va vedea. Sunt sigură!

– Cu ce e mai bun liberalismul decât social-democraţia?
– Din mai multe motive. Liberalii dau posibilitatea omului să-şi urmeze ideile personale. Socialiştii se erijează în apărătorii omului de rând, ceea ce nu ar fi rău dacă ar respecta asta, dar, ştiţi la fel de bine ca şi mine, că socialiştii de la noi din ţară sunt cei mai bogaţi socialişti din lume. Cum ar putea ei să se coboare la nivelul omului care câştigă cât să nu moară de foame într-o lună?! Deci, fără cuvinte… un liberal va contribui la dezvoltarea societăţii, nu se va pune pe el pe primul loc.

– OFL Scorniceşti, o structură dinamică faţă de altele ale PNL. Cum reuşiţi acest lucru?
Datorită, cred, implicării şi devotamentului. Datorita faptului că dorim să insuflam peste tot un aer de fericire, de tinereţe, de vitalitate. Cu dorinţa noastră de a fi fericite, vom molipsi, sper, şi celelelate femei, care, la rândul lor, vor duce aerul de prospeţime, fericire şi împlinire în zonele în care locuiesc.

– Ce mesaj le transmiteţi acelor domnişoare şi doamne, care încă nu au ales să se implice în viaţa politică şi au opinii asemnătoare cu ale dvs.?
Îndemn cât mai multe femei să vină să ne împărtăşească ideile lor, viziunea despre viitorul copiilor lor, doleanţele şi gândurile lor.
Le rog să nu aibă nici un pic de reţinere faţă de noi, le vom primi fără nicio condiţie în rândurile noastre.
Le promit, tuturor femeilor, că voi asculta absolut toate criticile lor indiferent pe ce temă şi vom încerca, împreună, să găsim întotdeauna cele mai bune soluţii. Nu le vom face să se simtă stinghere, vor fi prietenele noastre.
Doresc să le mulţumesc anticipat pentru atenţia pe care deja mi-o acordă. Tot ceea ce am exprimat prin intermediul dumneavoastră, şi vă multumesc pentru că mi-aţi oferit această posibilitate, sper să ajungă la sufletul oamenilor, să ma fac auzită, deoarece nu doresc altceva decât prosperitatea locului în care trăiesc şi prosperitatea tuturor oamneilor alături de care trăiesc.
Nu în ultimul rând, gândul meu îl îndrept către ţara mea căreia îi doresc din suflet LA MULŢI ANI şi să dea Bunul Dumnezeu să iesim cu bine din greaua încercare la care este supusă România azi. LA MULŢI ANI, ROMÂNI! LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.