Acasă Actualitate 22 de elevi şi profesorul de religie din Dăneasa. Epopeea de la...

22 de elevi şi profesorul de religie din Dăneasa. Epopeea de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

281

22 de elevi ai şcolii gimnaziale din comuna Dăneasa şi profesorul lor de istorie şi religie, Ionuţ Bobea, au ajuns la Alba Iulia, pentru a fi prezenţi la ceremonialul dedicat Centenarului Marii Uniri. După parada de la Alba Iulia, profesorii şi elevii au mers la Catedrala Încoronării, pentru a asculta muzică patriotică şi colinde. Între timp, unul dintre elevi a aţipit, iar după ce s-a trezit, fiind un copil care a mai avut astfel de probleme în excursii, a avut un uşor atac de panică. Profesorul a sunat la 112 să relateze starea elevului de clasa a VI, însă elevul se liniştise şi era în afara oricărui pericol.

„Acum totul este în ordine. Domnul profesor a plecat cu acordul părinţilor, am avizat şi noi plecarea, ştiind că totul este în ordine. Exista cazare la liceul unde a rămas până la urmă. Copiii au plecat vineri seara, au ajuns sâmbătă dimineaţă în Alba Iulia, au fost la parada de 1 decembrie, au mâncat, s-au încălzit şi seara au ajuns la Catedrală, unde se ascultau cântece patriotice sau colinde. Domnul profesor s-a asigurat ca elevii să aibă pacheţel la ei, bani şi să mănânce în oraş”, a spus directorul şcolii, Georgian Dănescu.

„Această excursie a fost organizată de două săptămâni. Avem bilete dus-întors, deci nu s-a pus problema că noi nu știm la ce ora este trenul de întoarcere. Copiii au fost dimineaţa prin Cetate, am fost pe la prânz la mall. După cele două ore petrecute la mall, am mers la parada militară, apoi am intrat în biseriă la un concert de colinde. Copiii au stat la căldură, în strană, şi, într-adevăr, un copil a adormit şi când s-a trezit a reacţionat într-un fel diferit. Am vorbit cu mama lui şi copilul mai reacţiona şi acasă aşa. Nu s-a pus problema să dormim în catedrală, părintele ne-a spus că la ora 23.00 catedrala se închide și dacă vrem să mergem să dormim la Seminarul Teologic. Între timp ne-au preluat cei de la ISU care spuneau că sunt ei organizați cu acest liceu. și am fost de acord să mergem acolo. Am dormit acolo şi am avut condiții foarte bune. Le mulțimim cu această ocazie”, a spus profesorul Ion Bodea.

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a stat în permanent contact cu omologul său din judeţul Alba, pentru a se asigura că totul este bine. Elevii şi profesorii s-au întors duminică seara în gara Drăgăneşti Olt. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a deschis o anchetă şi va merge la şcoală luni.

1 COMENTARIU

  1. Am vazut reactia presei, mai ales dezaprobatoare, asupra acestei intamplari. Am vazut si ceva comentarii. Am vazut si prima reactia a ministrului educatie; „se vor inaspri sanctiunile” !!! Am vazut putine comentarii care sa laude demersul acestui dascal. Au fost doar cateva zeci de dascali, din zecile de mii existenti, care au tinut sa asigure elevilor lor participarea la Centenarul Marii UNIRI. Alt centenar nu mai prindem nici noi, nici elevii de acum. DA, acest dascal si-a asumat un risc. Elevii si parintii lor l-au acceptat. A fost un moment neplacut cu eleva care s-a simtit rau – s-a rezolvat. As fi vrut sa citesc mai multe detalii privind aceasta excursie, cu date si ore privind drumul, programul etc – nu am gasit pe web. Copii isi vor aminti cu placere, toata viata aceasta excursie de Centenar si o vor povesti copiilor si nepotilor lor. Asta sa retinem !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.