Acasă Actualitate Dragă românule

Dragă românule

87

Drăgănești – Olt
1 Decembrie 2018

Nu ți-am scris până acum, dar astăzi, de ziua Țării tale, am ales să îți dau această scrisoare.
Trebuie să existe acolo undeva, în adâncul sufletului tău, o puternică bucurie care astăzi este mai importantă ca celelalte. Astăzi nu doar te bucuri de Ziua Națională cum, cu greu, îți găsești argumente an de an, ci trebuie să te bucuri de 100 de ani de lipsuri, greutăți, supărări, dezamăgiri și regrete care pălesc cu gândul și inima la România mare!
Știu că este greu! Simt și eu zilnic aceleași dezamăgiri dar zâmbesc… și astăzi, pe lângă zâmbet, am un sentiment pe care vreau să îl împărtășesc cu tine!
Nu pot să definesc acest sentiment dar mă face să simt o putere de nedescris izvorâtă probabil din puterea strămoșilor noștri daci care au luptat neînfricaţi în fața celor care cuceriseră lumea.
Simt bucuria apariției limbii cu care mamele noastre ne încântau urechile și pe care am învățat-o de pe buzelor lor și prin rugăciunile pe care le ridicau înaintea lui Dumnezeu.
Lacrimile care îmi curg acum când îți scriu sunt provocate de mândria istoriei luptelor care au scris biruinţa împotriva dușmanilor acestei țări cu sânge de domnitori care fie au fost martiri pentru că și-au păstrat credința asemenea Sfântului Constantin, fie au crezut în Dumnezeu cu sabia în mâna asemenea Sfântului Ștefan cel Mare sau au visat la acest moment de Românie unită asemenea lui Mihai Viteazul.
Simt zorii unei Românii moderne începută de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și dezvoltată cu mare ardoare de Regii care acum se odihnesc cu gândul că Țara este mare din timpul lui Ferdinand.
Deși tânăr fiind eu, simt episodul comunist din România, care aparține istoriei acestei țări și face parte din sentimentul pe care încerc să ți-l descriu.
Mulțumitor fiind de libertatea câştigată cu sânge la Revoluție, de care mă bucur astăzi, adaug ceva la ziua aceasta și spun cu tărie că România este MARE și NEDESPĂRȚITĂ!

Am tot cântat la Te Deum – urile acestor zile care au umplut Bisericile și L – am rugat pe Dumnezeu să privească iar spre România:
” Încă ne rugăm pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii ţării noastre, pentru mai marii oraşelor şi satelor şi pentru iubitoarea de Hristos oaste, pentru sănătatea şi pentru mântuirea lor. Ca nişte robi nevrednici, cu frică şi cu cutremur mulţumind milostivirii Tale, Mântuitorule şi Stăpân al nostru, Doamne, pentru binefacerile Tale, pe care cu îmbelşugare le‑ai vărsat asupra robilor Tăi, cădem înaintea Ta, şi ca unui Dumnezeu Îţi aducem doxologie şi cu umilinţă strigăm: izbăveşte din toate nevoile pe robii Tăi, şi ca un milostiv plineşte totdeauna dorinţele noastre ale tuturor. Cu deadinsul ne rugăm Ţie, auzi‑ne și şi ne miluieşte. Precum ai ascultat cu milostivire rugăciunile robilor Tăi, Doamne, şi le‑ai arătat lor marea Ta iubire de oameni, aşa şi de acum înainte, netrecându‑i cu vederea, împlineşte, spre slava Ta, toate bunele dorinţe ale credincioşilor robilor Tăi, şi arată spre noi, spre toţi, mila Ta cea bogată, trecând cu vederea greşealele noastre. Rugămu‑ne Ţie, auzi‑ne şi ne miluieşte. Ca nişte tămâie cu bun miros şi ca o ardere de tot grasă, bineprimită să fie, întru tot Bunule Stăpâne, această mulţumire a noastră înaintea slavei Tale, şi trimite totdeauna, ca un îndurat, robilor Tăi, mila Ta cea bogată şi îndurările Tale şi izbăveşte pe robii Tăi de toate meşteşugirile văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi, pe ei, Biserica Ta cea sfântă, ȚARA NOASTRĂ ȘI PE TOT POPORUL Tău, şi dăruieşte tuturor sănătate, lungime de zile şi sporire întru toate faptele cele bune. Rugămu‑ne Ţie, auzi‑ne şi degrab ne miluieşte.”
Iată că Dumnezeu ne-a zâmbit și Țara astăzi a făcut 100 de ani și noi trăim împreună Centenarul!
Românule bucură-te de ziua aceasta, că sentimentul este de patriotism adânc și de speranța că România mare mâine continuă să lupte cu grijile și cu greutățile cum a făcut-o de 100 de ani și iată a biruit!
Să te bucuri astăzi că ziua Țării tale este și ziua ta de aceea în finalul acestei scrisori îți spun cu drag LA MULȚI ANI sănătoşi și frumoși, binecuvântați de Dumnezeu și garantaţi de istoria pe care o ai!
La mulți ani, român drag, la mulți ani România!

Cu drag, bucurie și cordialitate,
Alin Bolboașă Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.