Acasă Actualitate ACoR Olt, momente de referință cu ocazia Centenarului

ACoR Olt, momente de referință cu ocazia Centenarului

128

      Asociația Comunelor din România, Filiala Olt, condusă în prezent de primarul comunei Nicolae Titulescu, Florin Gheorghe Tiutiu, este una dintre cele mai active din structurile județene similare, existente la nivel național.

Anul acesta, în preajma Centenarului, o delegație a ACoR Olt, reprezentată de președintele Florin Ghoerghe Tiutiu, a participat la o serie de manifestări desfășurate la Cluj, acolo unde oltenii au răspuns „prezent” invitației făcute de președintele Filialei Cluj, Oviudiu Colceriu, primar din Sînpaul, unul dintre cei mai gospodari edili de comună, dintr-un județ unde administrație de calitate nu se face cu jumătăți de măsură…
Festivitate emoționantă în Sala Polivalentă din Cluj
Pe 27 noiembrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit primari din toată țara, dar și o delegație de primari din Republica Moldova, condusă de Lilian Carmanu – președintele Raionului Ialoveni.
La evenimentele organziate în Polivalenta din Cluj-Napoca au participat oficiali ai administrației clujene, prefectul și subprefectul de Cluj, Dr.ing. Ioan Aurel Cherecheş și, respectiv, Zoltán Györke, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj – Marius Mînzat…
Momente înălțătoare, cum rar ți-e dat să trăiești, spunea primarul oltean, de la Nicolae Titulescu. Aici, Mircea Vaida-Voevod, nepotul marelui Alexandru Vaida-Voevod, prim-ministru al României Mari în 1919, a predat o lecție de istorie și de cultură națională. În completare, dacă se poate spune așa, patina naționalismului sănătos românesc a fost pusă de Ion Novăcescu, un om de cultură care, în țara unde mulți nu au ce spune, gândește cu voce tare.
Evenimentele de la Polivalentă au cuprins și piese românești, interpretate de Maria Golban, un rapsod renumit în Transilvania…

Meci de fotbal cu echipele primarilor din România și Moldova
A doua parte a întâlnirii din Transilvania a adus pe Cluj Arena, într-un meci de fotbal, echipa primarilor din România, față în față cu echipa similară a primarilor din Moldova.
Integraliști în echipa României au fost portarul naționalei – Florin Gheorghe Tiutiu, și jucătorii de câmp: Savu Ungureanu – primar la Slătioara și Liviu Anuța – primarul din Voineasa. Pe lângă integraliștii amintiți mai sus, în echipa României au mai intrat, pe parcursul meciului, Ion Sorin Toma – Movileni, Nicușor Sîia – Radomirești și Florin Țol – Vișina Nouă.
Rezultatul meciului (1-1) contează mai puțin. Important este că la Cluj, în două evenimente succesive s-a vorbit, gândit și simțit pe deplin românește. Delegația de la Olt merită felicitată pentru ținută, participare și contribuția adusă reunificării temporare a celor ce simt românește, atât în țara mamă, cât și în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.