Acasă Actualitate Balșul corespunde strategiei Volkswagen! Cine să se lupte?

Balșul corespunde strategiei Volkswagen! Cine să se lupte?

4805

       Este oficial de câteva zile: Grupul Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, caută o locație pentru o fabrică de mașini în Europa de Est. Pe lista scurtă sunt țări precum Turcia, Bulgaria și România. Anunțul nu e o știre de pe surse, ci este publicația Automobilwoche…

Mai mult, pe 18 noiembrie 2018, CEO Vag – Herbert Diess, confirmă intenția pentru o fabrică multi brand în Europa de Est, unde producția să înceapă în 2022. Între patru și cinci mii de angajați care să producă SUV-urile: Skoda Karoq și Seat Ateca. Asta, în condițiile în care, cele două modele produse până în prezent, în Cehia, la Kvasiny, trebuie să lase locul liber unei capacități de producție destinată exclusiv mașinilor electrice.
O nouă fabrică în Cehia nu este fezabilă. Costuri ridicate cu forța de muncă. Așa că, Volkswagen vine spre Europa de Est. Turcia e departe! Bulgaria nu are tradiție! România e recunoscută pe piață, după parteneriatul de succes al celor de la Renault cu fosta marcă indigenă Dacia. Și, în România, locația este pe listă scurtă. Dacia e la Pitești, Fordul la Craiova. Mai mult, Oltenia are încă forță de muncă rămasă. Ce să zicem: în zona Balșului găsești și spațiu, și cinci mii de oameni. Însă, această oportunitate nu este în agenda celor aflați în zonă de demnitate publică, capabili să genereze discuții cu reprezentanții marii companii germane. Dragnea e ocupat cu lupta împotriva Justiției, Dăncilă nu există ca prim-ministru, iar pe plan local se pare că nu s-a născut omul capabil să gândească și să acționeze în acest sens.
Să mai spunem că astăzi ne lipsește și o autostradă, pentru a înțelege mai bine de ce trec atâtea trenuri pe lângă noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.