Acasă Actualitate Pe strada Drăgăneşti. Incendiu la blocul în care a funcţionat Palatul Copiilor

Pe strada Drăgăneşti. Incendiu la blocul în care a funcţionat Palatul Copiilor

458

Mişcare amplă de forţe la blocul în care a funcţionat Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. Atât pompierii Detașamentului Slatina, care au venit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială pentru victime multiple, cât și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt, dar și forțe de la poliție și jandarmerie, au intervenit la stingerea incendiului de la edificiul în cauză şi la salvarea persoanelor. Incendiul a izbucnit de la un apartament aflat la parterul blocului. Cauza incendiului a fost un conductor electric cu defecţiune sau improvizat.
„După pătrunderea în încăpere, echipajele au găsit trupul neînsuflețit al unei femei, în vârstă de 80 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.
Peste douăzeci de pompieri au acționat la fața locului, incendiul fiind lichidat după aproximativ o oră și jumătate.
Din cauza fumului dens degajat de incendiu, peste 30 de persoane s-au autoevacuat din imobil, iar două persoane au fost evacuate de echipajele de pompieri.
Cinci persoane au fost asistate medical la locul intervenției, iar două dintre acestea, cu atac de panică, au fost transportate la UPU Slatina.
Reamintim cetăţenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor care au drept cauză instalațiile electrice defecte:
– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.”, spun reprezentanţii ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.