Acasă Cultură Epigramele, scrisori fără expeditor şi destinatar. Marinela Preoteasa – „În vârful peniţei”

Epigramele, scrisori fără expeditor şi destinatar. Marinela Preoteasa – „În vârful peniţei”

229

Motto: „Să vadă, cine are ochi să vadă, şi să înveţe cine vrea să-nveţe”
Marinela Preoteasa

Noua carte a scriitoarei Marinela Preoteasa este un volum de versuri epigramatice, intitulat „În vârful peniţei”.
Despre Marinele Preoteasa, preşedintă a Filialei Olt a Ligii Scriitorilor Roâni, Gavril Moisa din Cluj-Napoca, face o succintă prezentare: „Este un condei consacrat, plin de sensibilitate şi talent”. Epigramele Marinelei Prioteasa sunt ecuaţii cu mai multe necunoscute, atractive, provocatoare şi cu multe surprize. Epigramele – catrenele vesele oferite sunt o reuşită şi dau cărţii o savoare şi consistenţă.
Cuvântul înainte aparţine scriitoarei şi conţine detalii din culisele creaţiei volumului „În vârful peniţei”. De asemenea, explică şi de ce a ales să deschidă volumul cu imnul de stat al României, iar explicaţia se regăseşte într-un paragraf interesant.
Epigramele sunt scrisori fără expeditor şi destinatar, iar întâmplările şi persoanele sunt pur întâmplătoare. Epigramele au ritm trohaic sau iambic şi cu părere de rău, recunoaşte autoarea, că nu se studiază în şcoală, cu toate că este o creaţie literară, prezentând situaţii din cotidian. Ele sunt creaţii scurte, cu teme variate şi enumerăm câteva: «Soldat cu leafă», «Ziua de muncă» sau «Calamitate»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.