Acasă Politic Siminica Mirea este de părere că „investiţiile în mediul rural reprezintă unul...

Siminica Mirea este de părere că „investiţiile în mediul rural reprezintă unul dintre motoarele esenţiale pentru dezvoltarea societăţii româneşti”

293

      Într-o postarea recentă pe pagina sa de socializare, senatorul Siminica Mirea informează că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat o platformă online pentru simplificarea relaţiei dintre beneficiari şi AFIR:

„Investiţiile în mediul rural reprezintă unul dintre motoarele esenţiale pentru dezvoltarea societăţii româneşti. În ceea ce priveşte eficientizarea procesului de obţinere de fondurilor, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a finalizat o platformă online pentru a simplifica procesul în acest sens.
Începând cu data de 5 noiembrie 2018, cererile de plată ale beneficiarilor de finanţare europeană nerambursabilă vor putea fi făcute doar prin intermediul unui nou modul online. Acest modul are drept scop autorizarea plăţilor privitoare la proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020.
Necesitatea accesului la informaţii rapid, reprezintă motivul principal al acestei digitalizări a actului administrativ, aşa cum afirmă şi directorul general AFIR. Decizia a fost luată pentru a oferi beneficiarilor un sprijin, asigurând absorbţia eficientă a fondurilor şi oferindu-se o variantă facilă şi sigură pentru depunerea documentelor. 3,76 miliarde de euro este totalul plăţilor efectuate de AFIR către fermieri, procesatori, autorităţi publice, anteprenori şi beneficiari ai PNDR.
În această primă etapă este asigurată solicitarea online a beneficiarilor submăsurilor: 4.3; 6.2; 6.4; 7.2; 7.6 din PNDR 2014 – 2020. Însă de la 1 decembrie 2018, cererile de plată online vor putea fi depuse şi de către beneficiarii altor submăsuri de finanţare.
Aşadar, acest pas firesc al digitalizării s-a produs la momentul potrivit luând în calcul progresele făcute de AFIR. Actualmente, depunerea cererilor de finanţare şi semnătura electronică a documentelor pot fi depuse online”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.