Acasă Actualitate OFL Olt, condusă de Luminița Popescu, susține sănătatea femeii!

OFL Olt, condusă de Luminița Popescu, susține sănătatea femeii!

374

        Sâmbătă, 3 noiembrie a.c. Organizația de Femei Liberale a Partidului Național Liberal Olt a organizat o întâlnire tematică. A avut loc prima întrunire a membrilor Comisiilor de Sănătate ale Partidului Național Liberal din Regiunea S-V Oltenia. Tema principală a fost „Prevenția, diagnosticarea și tratamentul cancerului la sân”.

Evenimentul a fost structurat pe două dezbateri importante: una prin Comisia Regională de Sănătate S-V Oltenia a PNL şi cealaltă a reprezentat o dezbatere regională pe tema prevenției, diagnosticării și tratamentului cancerului la sân.

Implicare pentru sănătatea femeii
Pentru a găsi soluţii la o temă de interes general, mai ales la una care ţine de sănătate, este nevoie de o dezbatere serioasă. Acest lucru s-a întâmplat după ce OFL din cadrul PNL Olt a demarat, încă de la 1 octombrie, o campanie de informare privind lupta cu cancerul la sân. Femeile liberale au stat de vorbă cu multe oltence, pe care le-au informat despre această boală crudă, iar, în apogeul campaniei, 100 de femei au răspuns afirmativ invitaţiei la dezbaterea care a avut loc sâmbătă.
„«Prevenția, diagnosticarea și tratamentul cancerului la sân» a fost tema dezbaterii organizate de OFL Olt, în cadrul campaniei de susținere a luptei împotriva cancerului la sân, demarată la 1 octombrie, în localitățile județului Olt. Evenimentul a reunit, în an centenar, 100 de femei din județul Olt, medici specialiști, psihoterapeuți și membrii Comisiilor de Sănătate ai PNL din regiunea S-V Oltenia. Domnul Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, invitat special al acestui eveniment, a oferit participanților informații privitoare la noutățile legislative europene în prevenția, diagnosticarea și tratamentul cancerului mamar, precum și direcții de acțiune din programul PNL în domeniul sănătății. Mulțumim pentru susținere și implicare domnului președinte PNL Olt, Liviu Voiculescu, garantul unității, profesionalismului și determinării echipei PNL Olt, Biroului Politic Județean OFL Olt, care a inițiat, susținut și realizat acest proiect, secretariatului general PNL Olt, doamnelor invitate, doamnelor consilieri locali și președinți de organizații locale, doamnei psihoterapeut, Popescu Florentina, medicilor specialiști, Cătălina Manuela Buzărnescu , Răzvan Georgescu, Leliana Mihaela Popescu, Viorel Dumitrescu, celor care au avut o contribuție esențială la furnizarea de informații avizate și aplicate pe tematica dezbaterii!”, a spus Luminiţa Popescu.
Implicată ca de fiecare dată, Luminița Popescu arată că acțiunile politice pot să aibă și ținte precise, venite din România profundă, acolo unde sunt și alte teme decât protocoalele și reforma justiției. Ceea ce întreprinde distinsa profesoară, Luminița Popescu, poate fi o lecție și pentru colegele din structurile de femei social-democrate, acolo unde e liniște cât cuprinde.
Cristian Buşoi, invitat special
Alături de cei prezenţi s-a aflat şi doctorul Cristian Buşoi, care, cu mare deschidere, a acceptat invitaţia organizaţiei judeţene a PNL Olt şi a Organizaţiei Femeilor Liberale, de a discuta despre fondurile alocate României pentru domeniul prevenţiei şi investiţiilor în domeniul medical autohton:
„Împreună cu colegii mei din Comisia de Sănătate a PNL Olt și reprezentatele Organizației Femeilor Liberale Olt am discutat, ieri, despre fondurile alocate României de Comisia Europeană pentru prevenție și investiții în Sănătate. Țara noastră a primit în acest exercițiu financiar 450 de milioane de euro, dintre care 25 de milioane destinate programului de screening pentru depistarea cancerului de sân. OFL Olt a pornit deja o campanie de informare despre importanța controalelor periodice și a depistării precoce a cancerului de sân, o boală sută la sută vindecabilă, dacă este diagnosticată la timp. Le urez succes colegelor mele și le asigur de tot sprijinul meu în această campanie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.