Acasă Actualitate Bancul zilei…

Bancul zilei…

1199

„Într-o Duminică, slujbă mare în biserică unde au fost prezenți peste 1000 de credincioşi. Deodată, intră unul foarte fioros, cu o mitralieră în mână:
– Cine nu este pregătit să moară pentru Dumnezeu, să iasă afară!
Îmbulzeală mare la uşa bisericii, se călcau în picioare, care mai de care, să iasă mai repede. După un minut, mai erau în biserică părintele şi 20% dintre credincioşi.
Părintele, galben la față :
– Ce-a fost asta, fiule?
– Nimic, părinte, poţi începe slujba, te-am scăpat de ipocriţi!”

Dragii mei,
Sunt extrem de bucuros! Sâmbătă și Duminică, o parte dintre noi am ales să Îl mărturisim pe Hristos, prin respectarea valorilor noastre, chiar și cu o „mitralieră” îndreptată spre noi! Am ales să nu ne îmbulzim spre „Exit-ul” vieții noastre de creștin ipocrit ca să ne primim viața veșnică!
Pentru acest lucru vă mulțumesc!
Vă mulțumesc că ați ales să rămâneți cu noi la slujba aceasta închinată familiei și nu ați ales să fugiți! Vă mulțumesc că ați rămas neclintiți în credința voastră și ați dovedit că, deși statistic suntem peste 90% creștini cu numele, practicanți suntem o minoritate! Dar o minoritate demnă, de care eu unul sunt mândru!
Abia aștept să mă uit în ochii celor care vor cânta colinde, dar zilele acestea au ales să fugă! Abia aștept să le spun în față că sunt ipocriți! Aștept noaptea de Înviere să aud cum cântă unii cu „nădușeală”, „Hristos a Înviat!” ca la Dumnezeu să răsune doar 20% dintre ei.
Aveam nevoie de aceste date ca să arătăm lumii întregi că nu Biserica este vinovată de ce se întâmplă în țara aceasta! Să arătăm că avem un creștinism și un ortodoxism de ocazie! Suntem doar botezați că ne-a adus cineva pe brațe în Biserică, am venit de fală ca să dăm bine și pentru poze pe la jumătatea vieții și ne mai întâlnim cu Dumnezeu când iar ne aduc alții la Biserică, dar atunci suntem eleganți, cu mâinile pe piept și puțină vată în nas!
Creștinismul în România este de 20%! Restul este o mare ipocrizie! Dintr-o Biserică plină, în cer răsună câteva rugăciuni dar pe pământ răsună vorbe asurzitoare. Din toate rugăciunile doar 20% ajung la Dumnezeu, restul sunt vorbe spuse sau citite.
Gluma zilei este aceea că România este o țară cu valori și o țară făcută de 100 de ani prin sângele taților și prin lacrimilor mamelor! O Țară pentru care domnitoarii luptau cu sabia într-o mână și cu Crucea în alta! O țară unde conducătorii aveau duhovnic iar bucuria se zidea într-o Biserică! Da. Așa a fost făcută! Dar acum este plină de oameni falși, de ipocriți care se dau ceea ce nu sunt. Vă amintiți melodia aceea a lui Puya feat George Hora – Undeva în Balcani? Fiți atenți la câteva versuri de acolo care mie mi se par potrivite pentru ideile de le aștern astăzi:
„Unii conduc mașini mai scumpe decât casa unde stau / Cheltuie în club și banii pe care nu-i au (…) / Avem multe biserici ca păcătuim cam des, / pline de femei măritate din interes!”
Dureroasă imagine pentru strămoșii care se vor bucura din cer împreună cu noi la 100 de ani de România! O Românie construită pe valori și pe creștinism, pe sânge și sudoarea frunții!

Dragii mei,
Eu, unul, sunt mândru de rezultat. Cei puțini care au mai rămas la slujbă și au păstrat valorile sunt stindardul nostru ca nație! Ei sunt „minoritatea” care s-au ridicat deasupra majorității și care au strigat un DA pe veci pentru Familia dintre un bărbat și o femeie. Eu cu ei aleg să mă rog. Prefer o Biserică cu oameni simpli și puțini, care își respectă tradițiile și știu pentru și mai ales cum se roagă, decât o hală plină de ipocriți veniți doar la prezență de dragul celorlalţi oameni și nu de dragul lui Dumnezeu!

Capul sus, turmă mică! Păstorul este cu noi! Hristos este în mijlocul nostru! El este și va fi! Amin!

Prof. Drd. Teolog Alin Bolboașă – Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.