Acasă Actualitate Votul meu…

Votul meu…

274

Iartă-mă, Te rog, că Îți scriu atât de târziu dar chiar am nevoie de ajutorul Tău! Știu că cel puțin pentru moment ești extrem de supărat pe noi! Parcă niciodată România nu s-a dezbinat mai mult ca acum și mai ales în anul acesta.
Sunt unul dintre cele 3 milioane de suflete care a gândit că este normal să semneze în anul 2013 o inițiativă pentru modificarea termenului actual din Constituție de „soți”, cu „bărbat și femeie”. Când s-a refăcut Constituția acestei țări sunt sigur că cei care au scris-o nu s-au gândit cumva că o să profite cineva adlitteram de fiecare cuvânt. Așa s-a ajuns că prin termenul de soți, unii înțeleg persoane de același sex, poligamie, ș.a.m.d. Ca și cum Tu Doamne ai creat doi Adami sau la nunta din Cana Galileii ai făcut apa în vin pentru căsătoria dintre Gheorghe și Ion!
Știam de atunci că o să fie un referendum și speram să fie imediat apropiat de acel moment, dar se pare că cei de la conducerea țării, pentru care noi ne tot rugăm la Tine să le dai minte, dar cumva ne „pedepsești” doar cu unii mai „bombe” ca alții, nu au considerat că este nevoie să fim băgați și noi în seamă… eram totuși „o minoritate”, 3 milioane!!!
Cumva conducătorii de acum, constrânși de revolta acestor milioane, 3 la număr repet, probabil și sigur prin Binecuvântarea Ta au stabilit că pe 6 și 7 octombrie trebuie să ieșim la vot ca să vedem dacă țara vrea modificarea acestui termen sau nu.
Din acest moment totul s-a schimbat! Nu mai recunosc oamenii pe stradă! Nu îmi mai recunosc colegii, prietenii, elevii, studenții, oamenii de prin Biserica Ta! Suntem atât de separați în idei că până și la magazinul din colț dacă merg să iau „pâinea cea de toate zilele” aud aceleași discuții între oameni care brusc au devenit interesați de legile tării, de codul civil, de Uniunea Europeană, de adopții, de egalitate, drepturi, etc.
Dintr-o dată toată lumea este conștientă de problemele țării: nu avem autostrăzi, nu avem spitale, nu se face investiţie în Învățământ, românii pleacă în afara țării la muncă, s.a.m.d. Totul a pornit, culmea de la termenul de „soți”. Deci unii cred că noi nu avem autostrăzi pentru că vrem noi să modificăm „soți” cu „bărbat și femeie”, alții că acei gândaci, doi la kg de prin spitale, au apărut fix acum de când s-a hotărât data referendumului.
Știu că Tu i-ai oferit omului libertate, o libertate nelimitată în gândire dar vezi Doamne că unii au dezvoltat și o prostie nelimitată. Mă amuz singur gândindu-mă la una din cugetările lui Einstein: „Universul și prostia omului sunt nelimitate dar de Univers nu sunt prea sigur”.
Am văzut oameni care au comparat Constituția cu Codul civil!!! La orele acelea de Educație Civică (pe care unii părinți le găsesc în plus, pentru că mai nou părinții vor să impună ei ce materii trebuiesc predate) și pe care le fac copiii prin clasa a VIII – a iar eu îți mulțumesc Ție că mi-ai trimis un profesor care ne-a învățat ce trebuie și cum trebuie, au aflat că orice lege din Cod poate să fie modificată în orice moment printr-o Ordonanță de Urgență dată de Guvern într-o noapte, de exemplu, dar Constituția fiind dovada de suveranitate a unui stat, poate avea modificări doar prin referendum.
Alții, Doamne au ajuns peste noapte extrem de buni economiști și au înțeles că referendumul care costă (democrația în general costă!), cât jumătate din cât a furat Udrea de exemplu, este vinovat pentru lipsa de investiții din Țară. Mă întreb oare, suntem totuși câțiva care de ani buni strigăm că se pregătește și mulțumesc Ție a scăpat și în presă treaba aceasta la un moment dat, implementarea ideologiei de gen în școli… acest lucru nu costă?! Proiectul pe următorii 5 ani prevede cheltuieli de 70 de milioane de euro/an pentru a educa (reeduca) profesorii, părinții și elevii despre ideologia de gen sau mai simplu și pe înțelesul tuturor, cum Ție îți place să vorbești, că dacă ești băiat poți să te identifici cu o fată și dacă ești fată poți să te identifici cu un băiat!

Pentru că matematica este de la Tine, Doamne, am să fac un calcul simplu: Aproximativ 70 de milioane/an x 5 ani= 350 de milioane de euro investiți în ce se regăsește în textul de mai sus pentru a implementa ideologia de gen în școli. Dacă din cele 350 de milioane scădem aproximativ 50 de milioane cât sunt costurile referendumului ne rămân bani suficienți pentru a avea un sistem de educație mai bun ca cel din Finlanda și Norvegia sau pentru a construi nu unul, ci două spitale!
Alții consideră că inițiativa ne retrimite în Evul Mediu, la inchiziție, că o să avem acum legi care interzic avortul și divorțul și altele asemenea. Pentru „tonți”, aceștia aș da invitație către manualele de Istorie. Noi nu am avut inchiziție în Țările Române în primul rând și în al doilea rând trebuie să apreciem libertatea pe care Tu ne-ai dat-o și astfel cele menționate nu pot să fie arbitrare, adică nimeni nu poate interzice avortul și divorțul chiar dacă aici mă bați cu manualul de Morală.
Am nevoie Doamne să faci ceva! Nu știu ce, dar trebuie să faci! Luminează mințile oamenilor să nu se mai ia unul după celălalt și să se informeze corect! Să nu mai deschidă gura fără să dea înainte play creierului acela pe care Tu ni l-ai oferit și care este capabil de atâtea minunății! Deschide-le sufletele să poată pricepe litera Evangheliei Tale și mai ales să asculte la cei care le vor bine! Fă-i pe oameni să înțeleagă ce dar mare este iubirea și mai ales ce prețioasă este înțelegerea! Este miercuri astăzi și orele sunt numărate până sâmbătă și duminică iar dezbinarea este apăsătoare, dureroasă chiar pentru unii dintre noi.
Ai grijă, Tu Doamne de noi ca DA – ul nostru să fie răsunător în veci!

Al tău,
Cel care votează un DA pentru generațiile viitoare,
Alin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.