Acasă Administrație Emil Moț. Proiecte asumate, misiune îndeplinită!

Emil Moț. Proiecte asumate, misiune îndeplinită!

1074
       Slătinenii primesc vești importante de la primarul municipiului. Vești care nu țin neapărat de ce o să fie într-un viitor îndepărtat, despre investiții condiționate de nu știm ce alte etape intermediare, aflate în zona de influență a altora.

De data asta, edilul de la Slatina a ieșit joi, 27 septembrie 2018, într-o conferință de presă pentru a prezenta punctual două din angajamentele sale raportate la stadiul efectiv de execuție…
Proiectul McDonald’s la Slatina, concesiune finalizată
Cea mai mare rețea de restaurante din lume, McDonald’s, vine cu un spațiu de servire și la Slatina. Pe o suprafață de peste trei mii de mp., pe strada Tunari, colț cu A.I. Cuza, se va așeza, într-o suprafață construită de 415 mp. locația restaurantului în cauză. Înseamnă dublu față de franciza asemănătoare pe care o întâlnim în Craiova, pe Calea Bucureștilor, destinate pentru 100 de locuri la interior, 30 de locuri de parcare, un loc de joacă pentru copii. Termenul de finalizare: 1 decembrie 2019. Totuși, potrivit celor declarate de primarul Slatinei, Emil Moț, operatorul privat nu este împiedicat de nimeni și nimic să termine lucrarea mai devreme. Concesiunea este pe o durată de 49 de ani și va genera aproximativ 60 de locuri de muncă.
Mai mult, în ansambul de interes public ce va cuprinde zona fostei unități militare, se ia în calcul și o lărgire a străzii Tunari. Un proiect parte a unui plan general menit să transforme întreg cartierul din zona Gară într-o locație unde slătinenii să găsească ceea ce până acum nu au văzut decât în marile orașe ale României.
„Vreau să vă anunţ că Primăria Slatina a finalizat procedura de concesiune pentru 3.443 de metri către societatea PSC Premier Restaurants Romania SRL. Aceasta este societatea care deţine franciza McDonald s. De astăzi, putem spune că Slatina va avea un McDrive. Suprafaţa construită va fi 415 mp, dublu faţă de Craiova. Se vor crea 60 de locuri  de muncă. Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 decembrie 2019,  dar după cum îi ştim pe cei din privat, lucrările se vor finaliza în aproximativ şase luni. Valoarea concesiunii este de 326.000 euro”, a declarat Emil Moţ.

O nouă arhitectură în zona statuii lui Alexandru Ioan Cuza
De o zi, o plasă de protecție, menită să identifice o lucrare în curs de execuție, înconjoară perimetrul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din zona centrală a municipiului.
Misterul a fost deslușit de primarul Emil Moț, cu explicațiile de rigoare: se va crea un sistem integrat, statuia domnitorului rămâne pe loc, iar lucrările sunt executate de compania publică Dezvoltare Urbană, și, în premieră, zona pietonală va fi degivrată pe timp de iarnă cu ajutorul unui sistem folosit cu succes în situații de ansambluri urbane, în țările cu o climă predominant rece.
„În marele proiect de reabilitare a Esplanadei Slatina. Ne-am apucat de zona statuii Alexandru Ioan Cuza.  Avem termen de finalizare 1 Decembrie, de Ziua României. Toată suprafaţa va fi degivrată. Vrem ca toată zona să fie una pietonală, o punte între oraşul vechi şi oraşul nou. De lucrări se va ocupa firma Dezvoltare Urbană Slatina”, a spus primarul Emil Moț.
Lucrurile nu se opresc aici: odată reabilitată, zona din preașma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi integrată în ansamblul exclusiv pietonal, format din esplanadă și Expo Parc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.