Acasă Politic Paul Stănescu, semnatar al proiectului pentru înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul...

Paul Stănescu, semnatar al proiectului pentru înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare

467
DISTRIBUIȚI
foto: Mediafax

Senatorul Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, se află printre semnatarii proiectului legislativ de înfiinţare a Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, istituţie care ar urma să se subordoneze Ministerului Agriculturii. Scopul acestei instituţii este de a promova şi implementa ostrategii naţionale pentru produsele agroalimentare de calitate.

„Se înfiinţează Agenţia pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare Româneşti, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Scopul înfiinţării Agenţiei este acela de a promova obţinerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară, denumite în continuare produse de calitate, şi de a asigura un marketing corespunzător acestor produse. Agenţia elaborează, implementează şi promovează strategia naţională pentru produsele agroalimentare de calitate, elaborează şi implementează programe de marketing pentru produsele agroalimentare de calitate, asigură transferul de informaţii specifice între operatorii economici, asigură consultanţă şi asistenţă tehnică necesară producătorilor de produse agroalimentare de calitate, autorizează importul produselor ecologice din terţe ţări în UE”, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here