Acasă Cultură Elena Tănase scrie din suflet pentru suflet. Cinci titluri noi, lansate la...

Elena Tănase scrie din suflet pentru suflet. Cinci titluri noi, lansate la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina

429

O colecţie impresionantă de cărţi a fost prezentată joi, 13 septembrie a.c., la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina, acolo unde scriitoarea de la Vădăstriţa, Elena Tănase, le-a prezentat. De asemenea, cinci noi titluri au fost lansate într-un cadru plin de emoţie. Alături de scriitoarea Elena Tănase, la prezidiu, s-au aflat pieteni apropiaţi ai domniei-sale: Geta Dănăilă, Dumitru Dănăilă, poet şi ziarist din Bucureşti, col. (r) Mircea Vântu, de la Corabia, scriitorul Paulian Buicescu şi directorul editurii Hoffman, Andi Barcan. Şi, nu în ultimul rând, artista de origine basarabeană, dar stabilită la Craiova, Alla Cebotari, care a interpretat o melodie şi a recitat câteva poezii. Iar gazda evenimentului a fost directorul instituţiei, Florian Cârstea.

Cărţi pentru suflet
Când ne auzim sufletul nostru că strigă pentru a fi ascultat, uneori, noi nu facem altceva decât să îl ignorăm. Și ne facem că avem alte lucruri de făcut, ca să nu îl băgăm în seamă. Ne e mai uşor aşa decât să devenim niște buni ascultători. Ascultătorii propriilor suflete. Elena Tănase are curajul de a-şi asculta sufletul şi a-şi transpune sentimentele pe hârtie, făcându-le eterne. Scriitorul are mereu curajul de a asculta şi a spune celor din jur ce ascultă. Un astfel de curaj a caracterizat-o în permanenţă pe Elena Tănase.
Scriitoarea a venit în faţa publicului cu următoarele titluri.:„Din cer dacă ai să cobori”, „Tragediile unei vieţi” – reeditare, „Un blestem de iubire”, „Ulmul din faţa casei”, „Visuri frânte”, ieşite, în mare parte, sub tiparul Editurii Hoffman Scorniceşti.
Cărţile scriitoarei sunt despre vise, visuri, împliniri, dezamăguri, iubire, bucurie, tristeţe, prietenie.

O întâlnire emoţionantă
Ca de fiecare dată, întâlnirile pe care le organizează scriitoarea Tănase, au o doză de emoţie, reieşită din pasiunea de a scrie, din dorinţa de a face lucrurile din ce în ce mai bine. Aşa a fost şi la întâlnirea de la biblioteca judeţeană, acolo unde, alături de prieteni dragi şi iubitori ai cărţii, a spus şi câteva cuvinte. Aceasta a adus mulţumiri tuturor celor care au fost prezenţi, au fost aproape de ea pe parcursul scrierii cărţilor sau care au fost parte din proiectele sale.
„Vă mulţumesc frumos pentru că m-aţi onorat cu prezenţa la această sărbătoare a lansarăă celor cinci cărţi ale mele. Mulţumesc, în mod deosebit, celor care au luat cuvântul şi au spus vorbe frumoase despre cărţile mele. Tot ceea ce s-a spus aici mă obligă să lucrez şi în viitor cu aceeaşi pasiune, pentru a lăsa generaţiilor viitoare, cunoştinţe despre felul cum lucrăm noi pentru a aduce opere de certă valoare, care să atragă cititorii de azi şi de mâine.”, a spus scriitoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.