Acasă Editorial Rugați-vă pentru domnu’ Liviu! Liviu Dragnea!

Rugați-vă pentru domnu’ Liviu! Liviu Dragnea!

404
Mare blestem pe stânga românească. N-a reușit niciodată să gestioneze, într-un parcurs de cursă medie, puterea câștigată prin vot. O fi mai rămas ceva din blestemul celor fără de nume, morți la stuf, în Deltă, la Canal, în beciurile de la Sighet, Aiud, Pitești… De obicei, cade pe urmași, când blestemul e făcut cu lacrimi și suferință. Ori, până astăzi, stânga pesedistă, moștenită de la Ion Iliescu, nu a convins că este altceva, că are rădăcini în altă parte…
Așa stau lucrurile și astăzi. Cu o majoritate de peste 50% în Parlament, cu toate instituțiile statului, mai puțin palatul de vizavi de Grădina Botanică din București, PSD domină tot. Absolut tot ce înseamnă instituție publică. Au pus mâna pe stat și-l plimbă ca pe o maimuță, de la unul la altul, ca să ajungă pentru tot neamul. Uitați-vă, spre exemplu, ce criză de resursă umană este în Teleorman, acolo unde nu mai găsești pe nimeni să-l aduci la București ministru, secretar de stat, șef de agenție ș.a.m.d.
În schimb, marele partid tremură astăzi din toate încheieturile. Chiar și cei direct beneficiari ai serviciilor de prea-creștere necontrolată a salariilor din sectorul public, uneori nemeritată, înjură partidul, așteptând ziua votului, să confirme emoțional-afectiv, cu ștampilă, disprețul. Avem o primăriță la Capitală, devenită deontoloagă, gata să-și rupă genele false pentru a privi poporul de mitici în ochi, arătându-i altă cale decât cea a stângii care a propulsat-o. Și se scoate, din postura de victimă, câștigă electorat, deocamdată din zona consumatorului de telenovele turcești. Dar, e pe drumul bun. Alegerile în București se câștigă când devii contra sistemului și când poți să dai vina pe cineva. Iar când vinovatul de serviciu înghite, treaba merge…
Paradoxal, dar are sustenabilitate cât cuprinde: în România politică din septembrie 2018, e nevoie de Liviu Dragnea, colectorul final ar tuturor energiilor negative din această țară.
În primul rând, pesediștii pot să continue nestingheriți joaca de-a lupta cu tiranul, pentru a produce publicului o opinie despre dizidență. Uite-i cât de curajoși sunt și cât de multe ar fi făcut ei pentru noi, dacă n-ar fi fost dictatorul, tiranul și cum i-or mai spune, de Liviu Dragnea.
În al doilea rând, de Liviu Dragnea are nevoie și opoziția formată din PNL, USR și PMP. Închipuiți-vă ce tragedie ar putea fi în această zonă de aspiranți la putere, dacă mâine e dat jos Dragnea, și în locul lui CEX-ul propune și votează un lider pro-european, vorbitor de trei limbi străine, imaculat, capabil, reformist și deloc interesat de latura materială a puterii care corupe. Atunci, structura de masă a PSD-ului va redeveni activă și se va pune în spatele omului providențial, motivată să câștige alegerile. De la anul și de peste doi ani. Iar astfel de oameni există în PSD. Nu în prima linie, nu în echipa lui Dragnea.
În al treilea rând, Liviu Dragnea e folositor și societății civile. Consiliat prost, dar pe bani mulți, reușește să producă atâta iritare în opinia publică încât, la orice chemare pe Facebook, în Piața Victoriei se pot strânge, ușor, zeci de mii de oameni, gata să producă empatie la nivel occidental.
Mai departe, Liviu Dragnea e necesar și structurilor de putere, ancorate în bugetul de stat. Și pe plan local, și la nivel central. Titular de funcții, cu apropiați stipendiați, atrași de mirajul funcției, au, ombilical, o legătură pentru confortul citadin cu modul de exprimare a puterii de către președintele în exercițiu al Partidului Social Democrat.
Așa că, de acest rău absolut, identificat de cât mai multă lume, chiar este nevoie. Ideea e că jocul ăsta cu mortul ținut la geam pentru a-i lua pensia și luna viitoare, nu poate ține la nesfârșit. Lucrurile pot scăpa oricând de sub control, iar data viitoare nu știu câți jandarmi vor mai executa comanda primită ca ordin de Cucoș, Paraschiv, Cazan și alți purtători de uniformă, care au pătat onoarea Jandarmeriei Române, pentru mulți ani de acum încolo.
Deci, pentru sănătatea domnului Liviu Dragnea pot să se roage și realizatorii emisiunilor de seară! Cei care trăiesc din contracte făcute cu sufletul, dar și criticii care ar trebui să inventeze o altă agendă publică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.