Acasă Actualitate Dezvoltare Urbană Slatina – implementarea proiectelor continuă

Dezvoltare Urbană Slatina – implementarea proiectelor continuă

150

Spaţiile verzi sunt, pentru locuitorii zonelor urbane, părţi necesare ale unui oraş cu o calitate bună a vieţii. Existenţa spaţiilor verzi este una din cele mai importante condiţii pentru o viaţă sănătoasă şi armonioasă. O dezvoltare consecventă a spaţiilor verzi este avantajoasă .
Municipalitatea slătineană efectuează reamenajarea unor spaţii verzi, în mai multe zone din oraş sau se montează bolarzi, ori se înlocuiesc pergolele din faţa scărilor de bloc. Toate acestea prin firma din subordinea sa: Dezvoltare Urbană Slatina (DUS), care şi-a făcut un plan legat de amenajarea unor astfel de zone în diverse cartiere ale Slatinei. În momentul de faţă, se lucrează la reamenajarea unor spaţii verzi în Cartierul Progresul.

Pentru siguranţa slătinenilor
DUS a montat, în ultima perioadă, o serie de bolarzi sferici, în zona trecerilor de pietoni de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Bolarzii sferici sunt utilizaţi, în general, pentru delimitarea zonelor pietonale, culoarelor de acces, parcărilor etc. Sunt realizaţi din beton de tip piatră şi un suport de susţinere din metal. Sfera din beton are un grad ridicat de protectie. Fixarea în sol a bolardului se realizează cu o bară striată de oţel beton, cu diametru de 24 mm.

Pergole noi şi sigure
Mai greu de vandalizat şi rezistente în faţa naturii, pergolele din faţa scărilor de bloc sunt din construcţie metalică. Pe lânga asta, s-au încheiat lucrările de montare a mobilierului urban pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu. De asemenea s-au încheiat şi lucrările de reamenajare a spaţiilor verzi. În această perioadă, angajaţii DUS lucrează în cartierul Progresul. A fost schimbat mobilierul urban şi au fost montate pergole pe Aleea Bradului, Aleea Cireşului şi Aleea Florilor.

Retrospectivă estivală
În perioada verii, DUS a realizat mai multe lucrări de înfrumuseţare a urbei:
– Fără gărduleţe! – Gărduleţele metalice, care duceau cu gândul la perioade politice demult apuse, dispar treptat de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Prin această decizie, DUS conferă spaţiilor unde gardurile care delimitau spaţiile verzi de zona pietonală un aspect aerisit şi liber. În spaţiile verzi, îngrădite până acum de bizarele gărduleţe, angajaţii firmei vor amenaja sisteme de irigaţii, apoi se va trece la însămânţarea cu gazon a zonelor.
– Piramide florale şi băncuţe noi
Firma amenajează, în această perioadă, ghiveci cu piramide florale multicolore pe străzile principale, în special, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Pentru început, societatea care se ocupă cu înfrumuseţarea oraşului are în plan să planteze flori din producţie proprie în tot oraşul, şi pe alte străzi şi în cartierele slătinene.
– 100 – Centenarul Marii Uniri – În anul în curs, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârşirea statului naţional român, realizat prin unirea provinciilor româneşti cu România. La început, a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Dezvoltare Urbană Slatina a lucrat la refacerea spaţiilor verzi şi a aleilor din faţa Prefecturii Olt timp de câteva zile. În urma lucrărilor de decopertare a pavajului degradat şi retrasare a căilor de acces, angajaţii firmei au realizat o reproducere florală a siglei dedicată Centenarului Marii Unirii.
– Pomi protejaţi – Primăria Slatina, prin intermediul firmei Dezvoltare Urbană Slatina, a montat sisteme de protecţie la copaci. Proiectul este parte a acţiunilor de înfrumuseţare derultate în ultima perioadă de Dezvoltare Urbană Slatina:
„Primăria municipiului Slatina a demarat o nouă etapă în procesul de înfrumuseţare a oraşului prin montarea de sisteme de protecţie a copacilor, prevăzute cu spărtură de marmură în partea inferioară. Acţiunea s-a derulat pe toată lungimea bulevardului A.I. Cuza“.
– Dezvoltare Urbană Slatina a reuşit, în ultima perioadă, să aibă peste 40.000 de plante obţinute în serele proprii. Prin acest fapt, angajaţii societăţi îşi propun să creeze o ciclicitate şi astfel să fie asigurate peste 80% din plantele care vor fi puse în oraş, în rondurile din oraş, în parcuri sau pe principalele bulevarde. Toate aceste flori, unele dintre ele cu un parfum feeric, vor face un deliciu vizual. Ceea ce e mai puţin cunoscut e faptul că toate florile sunt crescute respectând normele procedurale în vigoare, cum ar fi respectarea temperaturii în care sunt crescute, soluţiile cu care sunt date la înrădăcinare, de creştere şi înflorire.

SC Dezvoltare Urbană Slatina are multe proiecte pe care vrea să le implementeze în perioada următoare, până când vremea bună va dura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.