Acasă Politic Cronică parlamentară de vacanţă. Parlamentarii Oltului, la ora decontului

Cronică parlamentară de vacanţă. Parlamentarii Oltului, la ora decontului

340

Parlamentarii au intrat în vacanţă, pe care o aşteptau cu drag, aşa cum le-au aşteptat pe toate. Deşi sesiunea extraordinară le-a ciuntiti din vacanţele plănuite. Cu toate astea, Parlamentul şi-a atins scopurile privind modificările unor legi care au făcut cetăţenii să iasă în stradă. Opoziţia, fiind prea mică şi neunită, a încercat, prin diverse acţiuni, să tragă de timp. La toamnă, aceştia se vor întoarce la muncă şi îşi vor îmbogăţi activitatea palamentară şi vor cunoaşte şi agenda cetăţeanului, care, uneori, este diferită de cea a parlamentarilor. Diferenţa dintre cele două agende e că cea a cetăţeanului chiar are probleme reale. În speranţa că, în noua sesiune parlamentară, aleşii judeţului nostru vor propune legi care susţină drepturile oltenilor, vor vorbi mai mult pentru olteni şi pentru România.

SENATORI
SENATUL României este format din 136 senatori, dintre care trei ai noştri, de la Olt: Siminica Mirea, Paul Stănescu şi Renică Diaconescu.

Siminica Mirea
Senatorul Siminica Mirea a activează, de la sfârşitul lunii iunie, în grupul parlamentar al PSD. În dreptul numelui senatorului stă, cu graţie, proiectul montării separatoarelor de sensuri. Aceasta este semnatară a 32 de proiecte legislative, a susţinut opt declaraţii politice, a adresat 34 de întrebări şi trei interpelări. De asemenea, a luat cuvântul de nouă ori în plen şi a semnat şase moţiuni.

Paul Stănescu
De când este vicepremieri şi ministru al Dezvoltării, senatorul Paul Stănescu nu a abandonat activitatea parlamentară. Acesta este iniţiator a 49 de proiecte legislative, a susţinut nouă declaraţii politice. A mai luat cuvântul în plen de şase ori şi a semnat o moţiune.

Renică Diaconescu
Medicul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, este semnatarul a 44 de iniţiative legislative şi a luat cuvântul în plen de 21 de ori. De asemenea, a semnat şi o moţiune.

DEPUTAŢI
Camera Deputaţilor este formată din 329 deputați, dintre care şase ai noştri, de Olt: Dan Ciocan, Marius Iancu, Florin Iordache, Mihai Niţă, Alexandru Stănescu şi Gigel Ştirbu.

Dan Ciocan
Deputatul Dan Ciocan, secretar în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a luat cuvântul de trei ori, în trei şedinţe, a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 67 de iniţiative legislative, dintre care 15 au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat şi o moţiune.

Marius Iancu
Unul dintre deputaţii cu cea mai bogată activitate în emdiul online, Marius Iancu a uat cuvântul de trei ori, este semnatar a 47 de iniţiative legislative, aformulat două întrebări şi interpelări şi a semnat o moţiune.

Florin Iordache
Deşi blamat pentru acţiuni trecute, deputatul Florin Iordache are o activitate bogată. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a luat cuvântul de 1141, în 66 ședințe, iar în Biroul Permanent de 740 de ori. Acesta este senmnatarul a 39 de propuneri legislative, dintre care 10 au devenit legi, a iniţiat trei proiecte de hotarâre initiate, a fosrmular o întrebare şi a semnat o moţiune.

Mihai Niţă
Preşedinte al ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă a luat cuvântul de 29 de ori. A susţinut 25 de declaraţii politice şi a iniţiat 23 de proiecte legislative, patru dintre acestea devenite legi. Acesta a mai semnat şi o moţiune.

Alexandru Stănescu
Preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a luat cuvântul de 18 ori, în 12 şedinţe. Deputatul a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 65 de iniţiative legislative, 12 dintre acestea devenind legi. Acesta este şi semnatarul unei moţiuni.

Gigel Ştirbu
Preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, preocupat, în mediul online, mai mult de sfera politică decât de cea culturală, a luat cuvântul de 34, în 26 sedinţe şi este semnatar a 33 de iniţiative legislative. La capitolul întrebări şi interpelări, acesta se laudă cu şapte acţiuni de acest fel. De asemenea, acesta este semnatar şi a 11 moţiuni, toate respinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.