Acasă Administrație Două mentalități: Silviu Neacșu și Emil Moț!

Două mentalități: Silviu Neacșu și Emil Moț!

447
           Numit prefect al județului Olt, cu larga susținere a PSD, profesorul de matematică Silviu Neacșu încearcă să dovedească echilibru în exercitarea mandatului de înaltă demnitate publică. Un bun pedagog, adept al dialogului, al opiniei împărtășite, prefectul de Olt pare că a intrat în acea bulă a unor demnitari care chiar cred că dimineața soarele răsare cuviincios pe cer pentru a le lumina paginile din mapa de corespondență, de la stânga la dreapta, în timp ce semnează documente vitale pentru birocrația din România. Acte legate de comisii, comitete și alte acțiuni importante pentru statul de drept, aflat în luptă cu statul paralel.
Ales primar al Slatinei, cu largul concurs al mojarității simple, Emil Moț nu a promis metrou, autostrăzi suspendate, internet la liber… Este în grafic cu cele asumate. Mai mult, gardurile metalice bordurate, care demarcau îndeosebi în zona centrală spațiul verde de trotuar, au fost înlăturate. Pentru a reașeza în normalitate peisajul urban. Chit că unii dintre cetățeni, căutând o scurtătură, ca o cale de acces spre undeva, vor păși cu încredere peste spațiul verde.
Și acum, despre mentalități… În timp ce primarul Slatinei înțelege că vremea gardurilor a trecut, iar spațiile libere sunt o stare de normalitate, prefectul județului, pe un domeniu aparținând în acte prefecturii, dar dedicat slătinenilor, pune o barieră. Blocând, cu succes, cam zece locuri de parcare, limitând accesul doar pentru câteva mașini ale instituției sau ale unor apropiați care au cheiea de la bariera respectivă. Înjurată de cei care văd și nu înțeleg de ce în mijlocul unui oraș liniștit e nevoie de o asemenea îngrădire a accesului la libera circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.