Acasă Actualitate Poliţia Olt. Condusul sub influenţa alcoolului, taxat

Poliţia Olt. Condusul sub influenţa alcoolului, taxat

158

În penultimul sfârşit de săptămână al lunii iulie, poliţiştii au avut de furcă cu cei care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au luat măsurile care se impuneau în aceste situaţii. Prin intermdiul unui comunicat de presă, Poliţia Olt prezintă cazurile:
„La data de 21 iulie a.c., polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Județean 546, pe raza comunei Brebeni, un bărbat, 22 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,96 mg./L alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea prelevării de probe biologice de sânge.
În aceeași zi, acționând pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Beciu, județul Teleorman, în timp ce conducea o autoutilitară, pe Drumul Județean 546, pe raza comunei, având o concentraţie de 0,69 mg./L alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul municipiului Caracal, pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilii cu exactitate a alcoolemiei.
În cele două cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
La data de 22 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au oprit în trafic conducătorul unui autoturism ce se deplasa pe strada Aleea Bradului din localitate.
Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest conducătorul auto, un bărbat, de 34 de ani, din localitate, rezultând o concentrație de 1,41 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat un bărbat, de 54 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, pe strada General Teiușanu, din orașul Drăgănești-Olt, având o concentrație de 1,20 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here