Acasă Politic Paul Stănescu, investiţie importantă

Paul Stănescu, investiţie importantă

347
foto: Mediafax

Vicepremierul Paul Stănescu a propus, în cadrul şedinţei de Guvern din 12 iulie a.c., proiectul privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, reabilitarea termică și modernizarea corpului C1 al sediului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din str. Dumitrache Banu nr. 46, sector 2, București.
„Valoarea estimată a investiției este de 51,02 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată, în condițiile legii, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social) și Ministerul Afacerilor Interne (prin IGSU), din fonduri alocate anual cu această destinație, conform Legii Bugetului de Stat pe anul 2018.
Clădirea IGSU a fost construită în anul 1968, cu regim de înălțime de S+P+7E+etaj parțial, accesul în clădire realizându-se prin corpul C. Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic II, iar lucrările care vor fi realizate vizează sporirea rezistenței, rigidității și ductilității elementelor structurale, rezultând o asigurare corespunzătoare la acțiunile seismice. În urma finalizării raportului de expertiză tehnică și a studiului de prefezabilitate, s-a optat pentru realizarea consolidării și modernizării Corpului C, în detrimentul demolării și reconstruirii. Astfel, principalele lucrări vizează, în principal: consolidarea structurii fundațiilor, suprabetonări armate pentru sporirea rigidității planșeelor, consolidarea scărilor, refacerea hidroizolațiilor, detaliilor arhitecturale şi a instalațiilor, precum şi termoizolarea clădirii.
În urma emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, va putea fi demarată, în perioada următoare, procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.