Acasă Actualitate O barieră prost crescută II… Enigma, elucidată parţial

O barieră prost crescută II… Enigma, elucidată parţial

185

După ce, în luna iunie a anului în curs, Dezvoltare Urbană Slatina (DUS) a reamenajat zona verde de lângă Prefectura Olt, în parcarea instituţiei a crescut o barieră. Acest lucru a fost sesizat de câţiva cititori ai publicaţiei noastre.
Contactaţi, reprezentanţii DUS au infirmat că bariera ar fi fost montată de ei în programul de reamenajare.
Aşa că ne-am adresat Instituţiei Prefectului Judeţului Olt prin intermediul unei solicitări formulate pe baza Legii 544, cerând următoarele informaţii: „autorizaţia de construire pentru bariera amplasată în piaţa din faţa Prefecturii Olt; studiul de oportunitate privind montarea acestui dispozitiv de limitare a accesului; facturi pe baza cărora a fost executat proiectul tehnic; dacă în incinta parcării au acces şi alte maşini decât cele ale MAI”.

Prefectura a răspuns
Instituţia Prefectului Judeţului Olt, prin subprefectul Radu Ioniţă, a răspuns rapid luni, 16.07.2018, la solicitarea făcută de publicaţia Ziarul de Olt joi, 12.07.2018:
„Lucrările privind amplasarea barierei la care faceţi referire nu se încadrează în prevederile art. 3 din Legea nr. 50/1991 Rep. privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Terenul face parte din domeniul public al statului fiind în administrarea Instituţiei Prefectului- Judeţul Olt din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, având destinaţie de parcare, neaparţinând domeniului public al UAT Slatina”.

Prefectura nu a răspuns la punctele referitoare la: „studiul de oportunitate privind montarea acestui dispozitiv de limitare a accesului; facturi pe baza cărora a fost executat proiectul tehnic”. Cert este faptul că doar maşinile istituţiei, sau agreate de aceasta, au acces.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu am inteles nimic…e bine daca cineva este elucidat…chiar si partial…dar sa tii locuri de parcare libere, blocate in contextul actual…miroase a nesimtire…zic..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.