Acasă Actualitate ACoR Olt, perspective pentru dezvoltarea comunităţii. Vicepremierul Stănescu, prezent la reuniune

ACoR Olt, perspective pentru dezvoltarea comunităţii. Vicepremierul Stănescu, prezent la reuniune

453

      Vineri, 6 iulie 2018, cu puțin înainte de orele prânzului, pe Dealul Gradiște din Slatina, a avut loc Adunarea Generală a Filialei Județene Olt a Asociației Comunelor din România și Adunarea reprezentanților parteneri în sistemul de cooperare privind activitatea de audit public intern.

ACoR, idei şi proiecte pentru satul oltean
În afară de gazdele Florin Gheorghe Tiutiu – președinte ACoR Olt, Ilie Chitez – președinte executiv al ACoR și directorul Ionuţ Raicea, au mai fost prezenți senatorul de Olt, Paul Stănescu – ministrul Dezvoltarii Reginale, Marius Oprescu – președintele CJ Olt, Silviu Neacșu – prefect de Olt, Virgil Delureanu și Ioan Ciugilea – vicepreședinți ai CJ Olt, precum și parlamentarii: Marius Iancu, Dan Ciocan și Alexandru Stănescu. Pe lângă aceştia, la întâlnire au participat numeroși primari și viceprimari ai comunelor din judeţul Olt și nu numai…

Pe ordinea de zi s-au aflat proiecte privind aprobarea raportului de activitate al Filialei Județene Olt a ACoR pe anul 2017.
De asemenea, a fost supus spre aprobare bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018, urmată de prezentarea activității de audit public intern, desfășurată în anul 2017, și stabilirea noilor cotizații lunare privind funcționarea direcției de audit public intern, înființată în cadrul Filialei Județene Olt a ACoR.
În plus, un alt punct de pe ordinea de zi a făcut referire la prezentarea proiectului „politici alternative în economia socială”. Nu în ultimul rând, membrilor acestei comunități le-a mai fost prezentată și realizarea activității SCIM prin cooperare, similar celei de audit public intern.
De reținut că dispoziția privind organizarea reuniunii a fost din timp adusă la cunoștință primarilor și reprezentanților acestora din cadrul comunelor membre ale Filialei Județene Olt a ACoR și reprezentanților parteneri în sistemul de cooperare privind activitatea de audit public intern.
Gheorghe Tiutiu, un preşedinte al obiectivelor pe termen lung
Primarul comunei Gheorghe Tiutiu, ales, pe 25 martie 2016, președinte al ACoR Olt este un om al faptelor, care a demonstrat prin modul de conducere al administraţiei comunei în care a copilărit şeful diplomaţiei române, Nicolae Titulescu, că într-o comună niciodată nu ai terminat de realizat totul şi că o localitate are nevoie, în permanenţă, de dezvoltare. Pentru asta e nevoie de echipă, iar una dintre cele mai bune echipe, dedicate administraţiei satului oltean, este la AcoR Olt.
„Filiala Judeţeană a Asociaţiei Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 2017, prin încheierea Nr. 1977/2017, emisă de Judecătoria Slatina. După cum ştiţi, noi funcţionăm din 2001, fiind Asociaţia Comunelor din Judeţul Olt şi nu Filiala Judeţeană Olt a Asociaţiei Comunelor din România.
În decursul anului 2017, am continuat să depunem eforturi în vederea atingerii principalelor obiective stabilite, printre care: armonizarea intereselor comunelor membre în vederea dezvoltării economico-sociale echilibrate a acestora, promovarea unor forme de colaborare și întrajutorare reciprocă a comunelor membre în oricare dintre domeniile administrativ, economic, financiar, social, cultural și instituțional, organizarea pe principii de eficiență, eficacitate și economicitate, în baza unui acord de cooperare cu comunele/orașele din județul respectiv, activități stabilite prin lege ca atribuții ale autorităților administrației publice locale în diverse domenii, cum ar fi: auditul public intern, urbanismul, amenajarea teritoriului și autorizarea executării lucrărilor de construcții, serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanei, controlul privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, poliția locală, fără a se limita la acestea”
, a spus preşedintele ACoR Olt.


Președintele executiv AcoR Olt, Ilie Chitez, primar al comunei Bobiceşti, a fost succint şi a prezentat bugetul pe anul în curs al asociaţiei de la Olt: „Bugetul AcoR Olt, pe 2018, va avea o valoare de 626.400, atât la venituri, cât şi la cheltuieli”.
Paul Stănescu: „Suntem hotărâţi să ducem la capăt tot ce am promis în programul de guvernare”
Prezent la Slatina, viceprim-ministrul României, Paul Stănescu, a ţinut să felicite echipa de conducere a ACoR Olt şi pe primarii din judeţ, membrii ai asociaţiei.
De asemenea, al doilea om în Guvernul Dăncilă a reiterat promisiunea făcută de executiv, aceea de a îndeplini obiectivele din programul de guvernare asumat prin jurământul depus la învestire:

„În primul rând, vreau să vă felicit pe toţi pentru tot ceea ce faceţi. Ministerul Dezvoltării comunică foarte bine cu toate structurile asociative, aşa cum este şi ACoR şi sunt de părere că cel mai bine este să iei pulsul de la faţa locului. De când am plecat în guvern s-au întâmplat câteva lucruri bune. Aş începe cu Legea achiziţiilor publice, care a eliminat toate aberaţiile care întârziau lucrurile în ţară. Aş continua cu Codul Administrativ, care luni va fi trecut prin Camera Deputaţilor, cod care reglementează aproape tot ce înseamnă administraţie publică locală şi centrală. Suntem hotărâţi să ducem la capăt tot ce am promis în programul de guvernare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.