Acasă Politic Paul Stănescu, întâlnire importantă în Bulgaria

Paul Stănescu, întâlnire importantă în Bulgaria

238

Recent, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, s-a întâlnit, la Ruse, în Bulgaria, cu Nikolay Nankov, ministrul dezvoltării regionale și lucrărilor publice din Bulgaria. Cei doi demnitari au abordat o serie de probleme de interes atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria: programele şi proiectele comune, cooperarea bilaterală în domeniul transporturilor și dezvoltării regionale, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
„Întâlnirea bilaterală este o dovadă a caracterului special al relaţiilor româno – bulgare, care s-au dezvoltat constant şi solid în ultima vreme. Acest format de consultări oferă o foarte bună oportunitate pentru consolidarea dialogului şi identificarea modalităţilor de cooperare în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice. România urmăreşte construirea unei regiuni mai integrate, care să includă statele riverane Dunării, ca premisă pentru o creştere durabilă semnificativă”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.
Miniştrii dezvoltării din cele două ţări au discutat şi despre implicarea activă a Bulgariei care, în 2018, asigură Președinția rotativă a SUERD, preşedinţie care, din octombrie, va fi preluată de România. „În timpul viitoarei preşedinţii a SUERD, România vrea să promoveze inițiative și propuneri comune privind viitorul strategiilor macro-regionale şi, pentru aceasta, contăm pe sprijinul şi expertiza Bulgariei, demonstrate prin exercitarea unui mandat de succes atât la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cât şi în ceea ce priveşte Strategiei Dunării. În contextul elaborării noilor programe şi regulamente europene pentru viitoarea perioadă de programare de după 2020, atât preşedinţia bulgară a Consiliului Uniunii Europene, cât și cea a României sunt esențiale pentru adoptarea deciziilor cu privire la rolul și impactul Strategiei asupra dezvoltării regionale și a reducerii disparităților de dezvoltare teritorială de-a lungul fluviului Dunărea”, a spus ministrul Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.