Acasă Cultură „Scrisori către Dumnezeu” – Epistolele unor elevi către Divinitate

„Scrisori către Dumnezeu” – Epistolele unor elevi către Divinitate

466

Cartea „Scrisori către Dumnezeu”, ai cărei coordonatori sunt profesorii Maria Magdalena Jaga şi Alin Bolboaşă Şofaru ,este prefaţată de Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfiinţia Sa Sebastian, pe care o consideră o provocare pentru cititori:
„Cartea de faţă a apărut ca o provocare şi se doreşte, în continuare, a fi o provocare. S-a născut dintr-o provocare a tinerilor ei protagonişti, dar se vrea, totodată, şi o provocare pentru cititori
Nu ştiu câţi aţi ajuns să-I şi scrieţi vreodată lui Dumnezeu, dar cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră I-ați vorbit” într-un fel sau altul. Domnul profesor Alin Bolboaşă Şofaru i-a provocat pe elevi săi să-I scrie, şi nu pentru ca să fie siguri de răspuns, ci pentru a-i deprinde s-o facă ori de câte ori vor simţi nevoia şi pentru a-i încuraja la aceasta pe cei care nu I s-au adresat niciodată sau o fac prea puțin. În puritatea lor sufletească, tinerii „scritori” din cartea aceasta Îi incredinţează lui Dumnezeu cele mai nobile şi mai intime doriri şi sentimente, încurajându-ne şi pe noi să credem
că El este nu doar un „destinatar” scrupulos, Care Se apleacă minuţios asupra celor scrise, dar Se arată şi gata să răspundă generos celor solicitate – in măsura, evident, şi a simţului
realităţii.
Citind scrisorile acestor elevi către Dumnezeu, te simţi provocat din nou la un exerciţiu pe care îl faci zilnic sau nu; nu l-ai mai făcut de mult sau n-ai fost deprins să-l faci niciodată: RUGĂCIUNEA! Deprindeţi acest fel de a vă adresa Domnului şi veţi redobândi şi dumneavoastră puritatea tinerilor credincioşi din cartea de faţă! Fiți copii pentru încă o clipă, că Dumnezeu i-a îmbratişat cu dragoste pe aceştia şi ni i-a dat tuturor exemplu de buni „cetăţeni” ai împărăţiei Cerurilor (Mt. 19, 14)! Fiţi copiii lui Dumnezeu!”

Un cuvânt dedicat cărţii îi aparţine dascălului Emil Kovacs, care spune că „Biserica este un loc de reculegere, dar le recomand copiilor să înfrunte cu curaj realitatea înconjurătoare, viaţa în general, pentru că viaţa este cel mai frumos dar…”
De asemenea, un cuvânt este adresat şi de Felicia Man, fost inspector şcolar general, care a citit cu mare emoţie scisorile elevilor şi îi felicită pe profesorii coordonatori că au descoperit suflete sensibile.
„Scrisori către Dumnezeu”, îi are ca autori pe nişte elevi sensibilizaţi. Ei de se adresează, în fiecare scrisoare cu „Dragă Doamne” în care apar doleanţe inflăcărate ale acelor copii, care-şi exprimă ceea ce cer ei de la bunul Dumnezeu, să li se îndeplinească câteva dorinţe: Denisa îi cere lui Dumnezeu „să î-l aducă înapoi pe tatăl său”; Sidonia o plânge pe bunica ei, care nu mai este în viaţă sau Adelina spune: „Naşterea Domnului de Crăciun reprezintă motivul bucuriei ei”. Bianca cere ajutorul Domnului în fiecare zi. Andreea spune: „Naşterea Domnului constituie un motiv de a trăi” sau Andrei recunoaşte că Dumnezeu e alături de noi în tot ce facem.
Coordonatorii i-au provocat pe unii elevi să fie destinatarii unor scrisori către Dumnezeu, deci din partea unor suflete curate. (G.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.