Acasă Actualitate Poliţia Rutieră nu iartă

Poliţia Rutieră nu iartă

118

Poliţiştii de la Rutieră a aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale referitoare la abateri săvârșite de şoferi pe drumurile publice. Oamenii legii au mai reţinut şi 54 de permise de conducere. Astfel, în perioada 18-24 iunie a.c., poliţiştii au aplicat 1166 de sancțiuni contravenționale, dintre care 368 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 254 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 37 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 507 pentru alte abateri.
„Polițiștii au constatat 15 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 8 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 3 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 4 infracțiune pentru Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Totodată, au fost reținute 54 de permise de conducere, dintre care 16 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 9 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 29 pentru alte abateri.
În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 22 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.